Националния XVIII–ти Балкански събор на българската песен  в гр.Априлци проведен на 23.06.2018 г. стана домакин на 35 музикални състава от цялата страна. Това се провежда винаги  на Еньов ден.  Символично на този ден се открива и летния туристически сезон.          Събора се провежда в името на популяризиране на българските: фолклор, танци, песни и предаване и приемственост на традициите на младото поколение, превръща се и в място за контакти на самодейци от цялата страна.

      Участниците се оценяваха от жури в състав:   Председател:  Манол Михайлов, и членове : Илка Димитрова-музикален р-р БНР,  Росица Христова-хореограф

    При много сериозна конкуренция ФГ „Иглика” гр.Вълчи дол извоюва ПЪРВО МЯСТО и златен медал в категория групи обработен фолклор.

 ПЪРВО МЯСТО и златен медал за индивидуално изпълнение получи Илиана Недева

 ВТОРО МЯСТО и сребърен медал  за индивидуално изпълнение бе присъден на  единствения самодеец от с.Кракра – Ненчо Михалев.

      За класирането на участниците голяма е заслугата на местният ни гайдар Михал Йорданов – Чачито.

      По този повод ръководителят на група „Иглика” им пожелава здраве , оптимизъм и сериозна подготовка за следващите предизвикателства през фолклорния сезон 2018 година.

          

 

Протокол от награждаването

 

Additional information