На празничния 8 април, деня на Възкресение Христово, Музейната сбирка в град Вълчи дол бе домакин на инициативата „Заедно на Великден”, организирана от Община Вълчи дол.

„Уважаеми жители и гости на град Вълчи дол, Изключително съм щастлив, че всички сме тук днес, в Етнографската сбирка на град Вълчи дол, за да отбележим заедно един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово! Нека на днешния голям празник да се съберем с най-близките си хора, в атмосфера на семеен уют и смирение. Да се постараем да изпълним мислите и сърцата си с това, което е чисто, светло и достойно за човека, това, което е градивно и непреходно. Искрено пожелавам на всички здраве, сигурност и спокойствие! Нека бъдем по-добри, по-мъдри, по-честни, по-милосърдни! Нека дните ни да са благословени и изпълнени с добрина в сърцето, вяра в душата, хармония и разбирателство в дома! Нека величието на тези дни да укрепи духът ни за благородни дела! Пожелавам Ви светли и спокойни Великденски празници!" – поздрави присъстващите кметът на общината Георги Тронков.

В празничната програма взеха участие талантливи дечица от общината, както и самодейни състави и колективи. За изпълнителите бяха осигурени грамоти за участие и награди, а за всички Община Вълчи дол подготви празнична почерпка. Както подобава на най-светлия християнски празник, тържеството завърши с великденско хоро.

Виж снимки...

 

 

Additional information