Отборът по баскетбол - момичета на „Вихър-2002” – град Вълчи дол спечели шампионската титла и златните медали от XXII Държавни игри на спортистите от малките селища, чийто домакин тази година бе община Дългопол.

    Състезанието по баскетбол за девойки се проведе от 16 до 18 юли в спортния комплекс в село Аспарухово. В надпреварата взеха участие 7 отбора – от Вълчи дол, Дългопол, Сунгурларе, Велики Преслав, Поликраище, Полски Тръмбеш и Перущица, разделени в 2 групи. Момичетата на треньора Цветозар Петков попаднаха в по-голямата група – заедно с отборите на Велики Преслав, Дългопол и Сунгурларе, и след 3 победи от 3 срещи в групата заслужено отидоха на финал, където се изправиха срещу победителките от другата група – момичетата от Поликраище.

    Последва нова разгромна победа на нашите момичета - с над 25 точки разлика и защита на шампионската титла от миналата година. Две от петте индивидуални отличия в турнира по баскетбол също отидоха при наши състезателки – най-перспективен играч стана Биляна Маринова, а топ реализатор – Ива Димитрова.

    Купата и медалите на шампионския ни отбор в състав: Ива Димитрова /капитан/, Милица Христова, Ренета Николова, Лорена Стефанова, Рая Маркова, Памела Атанасова, Грациела Атанасова, Биляна Маринова и Зерин Салимова, бяха връчени от временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и председателят на Общински съвет – Георги Тронков, които изгледаха финалната среща между отборите на Вълчи дол и Поликраище.


     В XXII Държавни игри на спортистите от малките селища, проведени под патронажа на министъра на младежта и спорта – Красен Кралев участваха над 800 спортисти (юноши и девойки) от цялата страна. Те се състезаваха в 8 вида спорт - тенис на маса, шахмат, футбол, хандбал, борба (свободен стил), лека атлетика, баскетбол и волейбол.

    Организатор е Българската асоциация за селски спорт (БАСС). Министерството на младежта и спорта осигурява финансиране в размер на 47 000 лв. по одобрен проект на Българската асоциация на спортистите от малките селища по "Програма за развитие на спорта за всички".

Виж снимки...

 

Additional information