За втора поредна година Община Вълчи дол организира състезание по спортен риболов за деца. Мероприятието се проведе на 7 юли на язовир„Есеница” в село Есеница и тази година бе организирано съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в изпълнение на функциите й по превенция на противообществените прояви.

    Участие в състезанието взеха 25 деца, разпределени в две възрастови групи – до 13 години и от 14 до 18 години.

    За победителите в отделните категории имаше осигурени купи и медали: Приза за „Най-малък участник” грабна 3 годишният Теодор Радев, статуетката за „Най-малка уловена риба” заслужи връстникът му Калоян Великов, наградата за „Най-голяма уловена риба” в категория 14-18 години спечели Петър Чолаков, а безспорният победител във второто издание на състезанието стана бъдещата третокласничка Снежана Гочева, която се окичи с купите в категории „Общ улов”, „Най-голяма уловена риба” (до 13 години) и с най-престижното отличие „Цар на риболова”.

    Наградите бяха връчени на малките рибари от временно изпълняващия длъжността Кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов. Господин Ибрямов пожела на всички участници да бъдат живи и здрави, да продължават да практикуват със същото желание и упоритост своето хоби – риболова и сполуката да им бъде постоянен спътник.

    Специален приз „За заслуги в развитието на спортния риболов в общината – с благодарност от децата от община Вълчи дол!” получи и концесионера на язовира – Красимир Колев, който и тази година оказа безвъзмездна и неоценима подкрепа на Общината в организирането на спортния празник.

    Всеки участник получи грамота за участие и отлично представяне в състезанието, шапка с герба на Общината и инициалите на МКБППМН. За всички бяха осигурени води и закуски.

Виж снимки...

Additional information