За пръв път град Вълчи дол бе домакин на регионалния детски фестивал „Отворено сърце“, организиран от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и Община Вълчи дол.

    Кметът на община Вълчи дол – Тошко Янев поздрави всички участници във фестивала: „Днес, на сцената на читалище „Димитър Благоев“ ще звучи езикът на многообразието и толерантността, на творчеството и приятелството! Днес любовта към изкуството събра на този фестивал деца от цяла Североизточна България, които ще покажат пред нас своите многобройни таланти и ще ни научат, че най-важно е да бъдем щедри на добри дела и милосърдие, да живеем в разбирателство и хармония.

    Мили деца,

    Убеден съм, че ще представите по най-добрия начин своя талант, знания и постижения и ще успеете да предадете на всички нас поне частица от вашата положителна енергия, от позитивното ви  отношение към живота, ще ни заредите с вашите усмивки, песни и танци и ще успеете да ни потопите в магията на изкуството, което обединява, защото езикът на изкуството - това е езикът, който всички хора разбират.

    Бих искал да благодаря и на организаторите на фестивала – Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, които с нестихващ плам и вдъхновение подпомагат утвърждаването на общочовешки ценности като достойнство, свобода, равенство, солидарност, взаимното уважение и равнопоставеност между различните етноси.“

    Над 230 ученици от 12 училища от Североизточна България превърнаха празничният 16 април в сцена на пъстрота, позитивизъм, настроение, танци, песни и артистичност.

    Журито бе изключително затруднено в определянето на челната тройка и след оспорвани дебати първо място заеха децата от ОУ „Добри Войников“ – село Победа, втори се класираха децата от ОУ „Христо Ботев“ – село Кардам, а трети – възпитаниците на СОУ „Васил Левски“ – град Вълчи дол. На всички състави бяха връчени грамоти за участие и отлично представяне.

Виж снимки...

Additional information