На 7-ми април - световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник кметът на община Вълчи дол – Тошко Янев и управителят на ДКЦ  1 „Света Климентина” във Варна - д-р Иван Иванов откриха нов рентгенов кабинет в поликлиниката в град Вълчи дол, който ще подпомага диагностиката на лечебното заведение.

    Водосвет за здраве и благополучие на медицинския персонал в работата с новата придобивка и жителите на общината отслужи Отец Станислав Друмев.

    Кметът на общината поздрави екипа на д-р Иванов: „В деня на здравето и професионален празник на здравния работник, бих искал да ви пожелая професионални и лични успехи и да изразя своята благодарност и преклонение пред всички вас, защото вие сте хората, които сте избрали най-трудната, но същевременно най-благородната и хуманна професия – тази на лекаря, в чиито ръце хората поверяват живота си и живота на своите деца! Останете всеотдайни в работата си и следвайте упорито целите, които сте си поставили занапред. Желая ви енергия и сила, за да преодолявате предизвикателствата, пред които се изправяте в трудното ви ежедневие„ и му пожела успешна работа с новата апаратура. Г-н Янев подчерта, че това е първата от много бъдещи придобивки в услуга на жителите на община Вълчи дол и изказа благодарността си към общинските съветници и екипа на Общинска администрация.

    От своя страна д-р Иванов подчерта, че „това е, може би, единствената малка община в България, която наистина мисли за своите жители. За пръв път в малка община се открива кабинет по образна диагностика“.

    Рентгеновата уредба „Standard 50”е производство на нидерландската компания, специализирана в производството на електроника „Филипс“ . За нуждите на кабинета е закупена и специализирана машина за проявяване на рентгенови снимки, а на помещението е извършен основен ремонт. Кабинетът е открит с капиталови средства от общинския бюджет и е отдаден под наем за срок от 5 години на ДКЦ 1 „Света Климентина“.

   Рентгенът ще работи всеки понеделник и четвъртък от седмицата, като на 11 април гражданите ще бъдат преглеждани безплатно.

 

 

Additional information