Кметът на община Вълчи дол - инж. Пенка Йорданова, зам.-кметът – Пепа Пенчева, секретарят на Общината – Костадинка Петкова и директорът на дирекция „ГРАО“ - Йорданка Йорданова бяха гости в дома на Марина Тодорова Бонева в град Вълчи дол. Поводът бе уникален и рядко срещан в днешно време – 100-годишния юбилей на баба Марина!

С голяма торта и красив букет представителите на Общинска администрация поздравиха столетницата, а кметът й поднесе и поздравителен адрес: „Уважаема госпожо Бонева, приемете най-искрените ми поздравления по случай Вашия 100-годишен юбилей! Такива поводи за радост днес са рядкост, ето защо се чувствам двойно по-щастлива от възможността да изразя почитта си към Вас, да изразя своето дълбоко уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с трудолюбие, отговорност и всеотдайност към обществото и семейството! Желая Ви преди всичко крепко здраве и силен дух! Нека още дълги години да радвате близките си с присъствието си, защото любовта и обичта са тези ценности, които са истинско мерило за човешкия живот!“.

На милото тържество в дома си, баба Марина бе заобиколена от своите близки и многобройни приятели. Тя разкри, че тайната на дълголетието се крие в трудолюбието, обичта и грижите на семейството, както и в начина на хранене: от месото яде само пилешко, обича да похапва сладко и плодове. Всички свои гости рожденичката поздрави с 2 стихотворения – „Молитва“ и „Цар Симеон“ на Иван Вазов, които рецитира съвсем сама и напълно точно.

Дъщеря й, Стойка, разказва, че до 90-годишна възраст баба Марина е помагала в отглеждането на крави и е правила чудно сирене и кисело мляко.

Баба Марина е родена на 21 юли през далечната 1915 година в село Бояна и от доста време е първият дълголетник в община Вълчи дол, доживял кръглия един век.

 

Виж снимки...

 

Additional information