На 20 април от 10:00 часа, в заседателната зала на Общинска администрация - Вълчи дол се състоя среща на народният представител от ПП ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по култура и медии към НС и член на Комисията по образование и наука - Красимира Анастасова с директорите на училища и детски градини на територията на общината.

Срещата премина под формата на дискусия, в която директорите обсъдиха с г-жа Анастасова проблемите, които стоят пред развитието на образованието в общината и възможностите за тяхното разрешаване.

На територията на община Вълчи дол се намират три целодневни детски градини с два филиала, както и едно обединено детско заведение. Функционират четири средищни училища и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство.Средно общообразователно училище има само в общинския център. Общо 7 училищни автобуса извозват деца от всички населени места от общината към съответните учебни заведения.

 

На срещата присъстваха кметът на община Вълчи дол – инж. Пенка Йорданова, зам.-кметът – Пепа Пенчева и председателят на Общинския съвет – Георги Тронков.

Additional information