29.10.2019г. Списък на заличените лица
24.10.2019г.
ЗАПОВЕД №1210/23.10.2019 г.
22.10.2019г. Заповед №1206 от 22.10.2019г
22.10.2019г. Заповед №1207 от 22.10.2019г.
21.10.2019г. Заповед №1184 от 21.10.2019г.
18.10.2019г. На вниманието на избирателите
16.10.2019г.
СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА
14.10.2019г.
Заповед №1158 от 14.10.2019г.
11.10.2019г. ЗАПОВЕД №1146
24.09.2019г.
   Разяснителна кампания
24.09.2019г.

Писмо от ЦИК

17.09.2019г.   На вниманието на избирателите
16.09.2019г. Покана за провеждане на консултации
12.09.2019г. ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК - ЧАСТ I СЕКЦИЯ № 001
12.09.2019г. ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК - ЧАСТ I КМЕТСТВО Михалич СЕКЦИЯ № 012
11.09.2019г. Заповед №1020 за местата за обявяване на избирателните списъци
12.09.2019г. Списък на населените места с население над 350 лица към дата 16.07.2019г.(справката е към дата 16.08.2019г. включително) извадка от ГР ГРАО
05.09.2019г.  
3АП0ВЕД №995 за образуване на избирателни секции в община Вълчи дол
14.08.2019г.  Приложение№1 -Декларация    
14.08.2019г. Предложение за членове на ОИК      
14.08.2019 г.
Покана за консултации                                 

           Община Вълчи дол сключи Допълнително споразумение към Договора за безвъзмездна финансова помощ, считано от 10.10.2018 г., с което броя на лицата, ползващи социалната услугата „топъл обяд става 350.

Община Вълчи дол депозира искане за изменение на договор BG05FMOP001-3.002-0054-С04 по проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Вълчи дол”,  като имаше предвид идентифицираните потребности на жителите на Община Вълчи дол.

Услугата ще продължава да се предоставя в рамките на работните дни за срок до 31.12.2019г. и включва предоставяне на обедно хранене – супа, основно ястие и хляб, в размер на 2.50 лв. на ден/човек.

Осигуряването на „топъл обяд”, чрез финансиране от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Фонд за Европейско подпомагане та най-нуждаещите се лица, дава възможност за реализиране на задълбочен и  последователен подход, осигурява надграждане на интегрирания характер за предоставяне на социални услуги в Общността в максимален обем и е модел за правилна реализация на държавната социална политика в Република България.

 

Стилияна Стоянова

Администратор на проекта

           Община Вълчи дол сключи Допълнително споразумение към Договора за безвъзмездна финансова помощ, считано от10.10.2018 г., с което броя на лицата, ползващисоциалната услугата „топъл обяд става 350.

Прочети повече...

...

Учебната година започна с празнични програми във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

Новата учебна година стартира с 877 ученици в училищата и 231 деца в детските градини.

Заместник-кметовете на общината – Мерткан Ибрямов и Димитър Тодоров, Председателят на Общински съвет – Яна Радева, секретарят на Общината – Костадинка Петкова и директорът на дирекция „Инвестиционна политика и хуманитарни дейности” – Диана Великова бяха гости на тържественото откриване на учебната 2018/2019 година в СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол и ОбУ „Васил Левски” – село Михалич, след което посетиха останалите училища и детски градини и връчиха букети и поздравителни адреси на директорите им.

Общинското ръководство поднесе подаръци – ученически пособия на най-малките ученици – първокласниците. Тази година над 70 деца в община Вълчи дол с трепет и вълнение прекрачиха за пръв път прага на родното училище.

Към обединено училище „Васил Левски” в село Михалич бе открит и нов учебен корпус, в който ще учат децата от 1 до 3 клас. Основният ремонт на новата сграда, както и новото оборудване са реалност, благодарение на труда на учителите от учебното заведение и средства, събрани от дарители, от училищния и общинския бюджет.

Във вълчидолска община има 5 учебни заведения – 1 средно училище в град Вълчи дол, 1 Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа, 2 обединени училища – в селата Червенци и Михалич и 1 основно училище – в село Стефан Караджа. Детски градини има в селата Михалич (с филиал в с. Есеница), Генерал Киселово и Стефан Караджа (с филиал в с. Червенци), както и в град Вълчи дол.

Материално-техническата база на всички е в добро състояние, а текущите ремонти бяха завършени в срок.

Виж снимки...

...

Учебната година започна с празнични програми във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

Новата учебна година стартира с 877 ученици в училищата и 231 деца в детските градини...

 

Прочети повече...                                Виж снимки...

 

...

 

За поредна година Общинска администрация – Вълчи дол се включи в кампанията на „Да изчистим България заедно” .

Заместник-кметовете на община Вълчи дол – Димитър Тодоров, Мерткан Ибрямов и Преслав Петров, и служители на Общинската администрация взеха участие в  най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Почистен бе пътят от град Вълчи дол към местността Кошу баир, в която се намира единствената ски писта в Североизточна България. Самата местност, включваща хижа, чешма и кътове за отдих с барбекюта също бе почистена. В инициативата се включиха и доброволци от града, които почистиха междублоковото пространство и детската площадка в кв. 33 на Вълчи дол

От създаването на кампанията до сега Община Вълчи дол е редовен участник в инициативата „Да изчистим България”.

На 12 май 2012 година под егидата на bTV Media Group цяла България се обедини с една мисия, която изглеждаше невъзможна - да изчистим България за един ден. Оттогава насам, „Да изчистим България заедно” е най-големият доброволчески и обществен проект, реализиран у нас.

 

 

 

      От утре – 6 септември, жителите и гостите на град Вълчи дол ще могат да се възползват от още една възможност за отдих и спорт – басейнът в спортен комплекс „Петко Сираков” отваря врати за посетители и ще работи всеки ден от 10:00 часа.

 

      Цената за използване на съоръжението от възрастни е 10 лева, за деца от 6 до 12 години – 5 лева, а за деца под 6 години – безплатно.

 

 

      С разнообразна програма, на първи септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и четвъртата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

      Различни мероприятия имаше през целия ден. Рано сутринта бе поставен венец пред бюстът на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков и бе почетена паметта на роденият във Вълчи дол пръв световен шампион по борба на България.

      След това се проведе традиционният турнир по борба, в който взеха участие деца, младежи, девойки и мъже, разделени в 8 категории. За победителите бяха осигурени медали и парични награди, връчени от заместник-кметовете на общината – Димитър Тодоров и Преслав Петров.

      Спортните страсти продължиха с футболната среща между двете формации на детските отбори на „Вихър” – Вълчи дол, която предложи много емоции на зрителите и ги зарадва с голове в двете врати и красиви изпълнения. За представянето си, както и за усърдната работа в тренировките, момчетата бяха наградени от Общината със спортни екипи.

      Общинският фолклорен празник събра на едно място самодейни състави от читалищата на територията на общината, които още веднъж доказаха, че да си самодеец е призвание, за което се изискват голямо сърце и всеотдайност.

      Вечерната програма започна в 20:00 часа с изпълненията на танцьорите от детски танцов състав „Пламъче” при народно читалище „Димитър Благоев” с хореограф Ралица Жоржес. Технически проблем с електрозахранването прекъсна празничния концерт, за което Община Вълчи дол поднася най-искрени извинения на своите жители и гости. Доброто настроение на празнуващите обаче не бе помрачено и програмата продължи с изпълненията на комиците от формация „Джиджи Биджи” и поп-фолк звездата Кали, а празничните илюминации сложиха край на тържествата.

     Виж снимки...                                     Детско шоу

     Народни борби       Общински фолклорен празник 

     Футбол на малки вратички за деца

 

      С разнообразна програма, на първи септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и четвъртата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

      Различни мероприятия имаше през целия ден. Рано сутринта бе поставен венец пред бюстът на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков и бе почетена паметта на роденият във Вълчи дол пръв световен шампион по борба на България.

     Прочети повече...                                 Виж снимки...                                   Детско шоу

     Народни борби       Общински фолклорен празник      Футбол на малки вратички за деца

     Поставяне на венец пред барелефа на Петко Сираков                        Празничен концерт    

 

 

Магистърската програма „Управление на културния туризъм“ е предназначена за мениджъри, които участват активно в организирането и управлението на културния туризъм. Предлага възможност за висока професионална подготовка на всички, които желаят да се квалифицират като специалисти в този конкретен сегмент на туристическата индустрия. Предвижда се сертифициране на придобитите извън университета знания и умения и приравняването им към определен брой образователни кредити...

Прочети повече...

 

...

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ/ГОСПОЖО,

Моля, явете се в дирекция "Финанси и местни приходи" в гр. В.дол, пл."Христо Ботев" №1 за връчване на Акт за установяване на задължения по декларация №2525/04.09.2017г.

В случай, че не се явите в 14-дневен срок, на основание чл.32, ал.б от ДОПК Актът ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен...

Списък на длъжниците...

 

...

Ръководството   на Община Вълчи дол се присъедини в провеждането на изключително благородна кауза към инициативата на ТИСПОЛ (Европейската мрежа на службите на пътна полиция) за провеждане на проект EDWARD (European Day Without A Road Death).

За втора година 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, подкрепен е от Европейската комисия и е посветен на Европейската седмица на мобилността.

Целта на провеждането му е той да не бъде белязан със загинали при пътни инциденти. Идеята на проект EDWARD е да има 24-часово видеонаблюдение със записване на събитията в реално време и „брояч“ на деня, а детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край да бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността. 

Органите на пътна полиция ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще съдействат за безопасността на всички участници в движението по пътищата. Информацията за ПТП, загинали и ранени през 24-часовия период на операцията ще бъде отразявана от медии в реално време.  Тази година Европейският ден без жертви на пътя ще протече с мотото за страната ни „Спаси животи!”

Призоваваме ви да се присъедините към инициативата като се регистрирате на адрес: http://roadsafetydays.eu/ и по този начин подкрепите нашата обща кауза

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със спортната общественост на Вълчи дол. Той посети града заедно с кмета на Варна Иван Портних. Срещата се състоя по инициатива на председателя на Общинския съвет Георги Тронков. В заседателната зала на Общината гостите бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов. Пред представители на спортните клубове от общината, местни спортни деятели и ветерани, Красен Кралев потвърди ангажимента на министерството за обновяване на спортната инфраструктура и развитие на детско-юношеския и масовия спорт.

В рамките на срещата бяха обсъдени моментното състояние и предизвикателствата пред развитието на спорта в община Вълчи дол. Присъстващите се обединиха около мнението, че приоритет в тази сфера е изграждането на спортна зала в града и физкултурни салони във всички училища.На територията на община Вълчи дол има общо 5 учебни заведения – Средно училище „Васил Левски” в гр. Вълчи дол, Обединено училище „Васил Левски” в с. Михалич, Обединено училище „Св. Иван Рилски” в с. Червенци, Основно 
училище „Климент Охридски” и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан Караджа. Без физкултурни салони към 
момента са училището в село Михалич и Професионалната гимназия, в която предстои основен ремонт по ОП „Региони в растеж“. Физкултурният салон на основното училище в село Стефан Караджа се нуждае от обновяване.Министър Кралев бе удостоен от Сдружение „Вихър-2002” с юбилеен медал по повод 90 години спорт във Вълчи дол.


Градът е родно място на първия световен шампион по борба на България – Петко Сираков, който е обявен за почетен гражданин на общината. 
Градският стадион носи неговото име.

Спортове с традиции са също баскетболът, футболът и волейболът. През последните години децата в общината имат възможност да тренират и шах, тенис на маса, борба и спортен риболов към спортните сдружения „Вихър-2002” и „Петко Сираков-2012”.

Виж снимки...

...

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със спортната общественост на Вълчи дол. Той посети града заедно с кмета на Варна Иван Портних. Срещата се състоя по инициатива на председателя на Общинския съвет Георги Тронков. В заседателната зала на Общината гостите бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов...

Прочети повече...           Виж снимки...

...

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ/ГОСПОЖО,

Уведомяваме Ви, че следва да се явите в 14-дневен срок от поставяне на настоящото съобщение в ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ, Дирекция „Финанси и местни...

Списък на длъжниците...

 

...

 

За поредна година Общинска администрация – Вълчи дол се включи в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно” .

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и неговият екип взеха участие в  най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Общинска администрация почисти местността Кошу баир в град Вълчи дол, в която се намира единствената ски писта в Североизточна България.

От създаването на кампанията до сега Община Вълчи дол е редовен участник в инициативата „Да изчистим България”.

Виж снимки...

...

 

За поредна година Общинска администрация – Вълчи дол се включи в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно” .

 

Прочети повече...             Виж снимки...

 

...

Учебната година започна нормално във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

Временно изпълняващият длъжността кмет на община – Мерткан Ибрямов, Председателят на Общински съвет – Георги Тронков и секретарят на Общината – Костадинка Петкова бяха гости на тържественото откриване на учебната 2017/2018 година в СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол, след което посетиха останалите училища и връчиха букети и поздравителни адреси на директорите на ОУ „Васил Левски” – село Михалич, ОУ „Св. Иван Рилски” – село Червенци, ОУ „Климент Охридски” и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

Общинското ръководство поднесе подаръци на най-малките ученици – първокласниците. Тази година 85 деца в община Вълчи дол с трепет и вълнение прекрачиха за пръв път прага на родното училище.

Във вълчидолска община има 5 учебни заведения – 1 средно училище, 1 професионална гимназия, 2 обединени училища – в селата Червенци и Михалич и 1 основно училище. Детски градини има в селата Михалич (с филиал в с. Есеница), Генерал Киселово и Стефан Караджа (с филиал в с. Червенци), както и в град Вълчи дол.

Материално-техническата база на всички е в добро състояние, а текущите ремонти бяха завършени в срок.

Виж снимки...

...

Учебната година започна нормално във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

 

Прочети повече...              Виж снимки...

 

...

С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

Различни мероприятия имаше през целия ден. Рано сутринта бе поставен венец пред бюстът на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков и бе почетена паметта на роденият във Вълчи дол пръв световен шампион по борба на България. След това се проведе традиционният турнир по борба, в който взеха участие деца, младежи, девойки и мъже от Вълчи дол, Добрич, Варна, Провадия и Партизани. За победителите бяха осигурени медали и парични награди, връчени от временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и председателят на Общинския съвет – Георги Тронков.

Спортните страсти продължиха с футболната среща между детските отбори на „Вихър” – Вълчи дол и „Спортист” – село Михалич, завършила със справедливо равенство – 2:2. Децата бяха наградени с медали и получиха подаръци от ръководството на Общината.

Общинският фолклорен празник събра на едно място самодейни състави от всички читалища на територията на общината, които още веднъж доказаха, че да си самодеец е призвание, за което се изискват голямо сърце и всеотдайност. Специално участие в празника взе и гостуващият Фолклорен ансамбъл „Извор” от село Городнее, Украйна.

Вечерната програма започна в 19:00 часа. Красотата и магията на българското фолклорно изкуство бе разкрита в пълния си блясък от хористите, оркестрантите и танцьорите на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Певецът Лазар зарадва публиката на стадиона с любими български песни, а звездата на вечерта бе поп-фолк певицата Анелия.

Специални гости на празника бяха кметът на Варна – Иван Портних и областният управител – Стоян Пасев.

Виж снимки...

...

С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град...

 

Прочети повече...        Виж снимки...

 

...

 

С откриването на музейна сбирка – град Вълчи дол започнаха тържествата по случай четиридесет и третата годишнина на града.

В двора на музейната сбирка бе представено изложение на местни занаяти:  дърворезба, иконопис, коларожелезарство, сарачество, декупаж, изработка на шевици и плетива, сувенири, металопластика и картини.

Временно изпълняващият длъжността Кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов поздрави присъстващите и подчерта, че откриването на подобна експозиция, която съхранява и представя историческото минало, бита и традициите на родния ни край е от изключително значение за запазване на родовата памет и културно-историческото наследство на град Вълчи дол и съставните села на общината.

Във фолклорната програма взеха участие самодейни състави от читалище „Димитър Благоев-1907” – град Вълчи дол: детски танцов състав „Пламъче”, женска певческа група „Теменуга” и мъжка вокална група „Родолюбие”.

Специални гости на празника бяха подполковник Румен Димитров – началник на Военно окръжие - Варна и председателят на Съюза на ветераните от войните във Варна - подполковник Васил Василев.

Музейната сбирка се разделя на 3 основни части:етнографска част,                                                                                            кът на загиналите във войните от района на община Вълчи дол и по-нова история от близките години. Някои от експонатите са дарени на музейната сбирка, други са временно предоставени за определен период.

Община Вълчи дол се надява, че макар да не е със статут на музей, музейната сбирка ще се превърне в място, където човек може да поспре за малко, да се върне назад във времето и да почувства атмосферата на отминалите години.

Тържествата за празника на града ще продължат и утре, 2 септември, на градският стадион „Петко Сираков”, където жители и гости ще могат да се насладят на богата празнична програма с народни борби, футбол за деца, Общински фолклорен празник и концерт с участието на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, певеца Лазар и поп-звездата Анелия.

Виж снимки...

...

 С откриването на музейна сбирка – град Вълчи дол започнаха тържествата по случай четиридесет и третата годишнина на града.

 

Прочети повече...     Виж снимки...

 

...


На 6 ноември 2016 г. ще се проведе национален референдум, на който гражданите на Република България могат да гласуват с "Да" или с "Не" в отговор на следните въпроси...

Прочети повече...

 

...

ДО
МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА
ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ
И КОАЛИЦИИ В 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Републиката и на национален референдум на 06.11.2016г. и на основание чл. 91 от ИК, Ви каня на консултации за определяне състава и броя на членовете  на Секционни избирателни комисии на 30.09.2016.(петък) от 10.00 часа в Заседателна зала- І етаж на Община Вълчи дол .

 

1.При провеждане на консултациите следва да представите :

а) писмено предложение за състав на СИК, което съдържа:

- наименованието на партията или коалицията, която прави предложението;

- три имена и ЕГН на предложените лица;

- длъжността в комисията, за която се предлагат;

- образование, специалност;

- телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице.

б) заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 8 август 2016 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 43-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицето/лицата, представляващи партията или коалицията;

в) когато в консултациите участват упълномощено/и лице/а, се представя пълномощно, подписано от представляващия/ите партията/коалицията, или заверено копие от такова пълномощно;

г) списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на РИК.

 

С уважение,
Кмет на община
Вълчи дол:
ТОШКО ЯНЕВ

 

ДО
МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА
ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ
И КОАЛИЦИИ В 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Републиката и на национален референдум на 06.11.2016г. и на основание чл. 91 от ИК, Ви каня на консултацииза определяне състава и броя на членовете  на Секционни избирателни комисии на30.09.2016.(петък) от 10.00 часавЗаседателна зала- І етаж на Община Вълчи дол...

 Прочети повече...

...

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

    Във връзка със сключен Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №Д-03-191/27.07.2016 г. между Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми” в Министерството на образованието и науката и Община Вълчи дол, при процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ но приоритетни оси 2 и 3 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, наименование на проекта „Подкрепа за предучилищното възпитание и активно социално приобщаване на децата от Община Вълчи дол”, регистрационен номер на договора BG05M20P001-3.001-0009

Прочети повече...

...

 

    Учебната година започна нормално във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

    Кметът на общината – Тошко Янев бе гост на тържеството по случай 15 септември в средно училище „Васил Левски” – град Вълчи дол, след което, заедно със своя екип посети всички училища и детски градини на територията на общината.

    Кметът поздрави учителите и учениците, като им пожела на добър час и попътен вятър през новата учебна година и припомни, че „образованието, което училището дава на децата ни е двигателят на всяка една промяна, защото по този начин се създават индивидуалности, които са способни да сътворят нещо ново, а не просто да повтарят това, което вече е направено”.

    За най-малките ученици – първокласниците Община Вълчи дол бе подготвила подаръци за успешен старт на ученическите им години.

    Във вълчидолска община се намират 5 учебни заведения – 1 средно училище (в град Вълчи дол), 1 професионална гимназия по земеделие и горско стопанство (в село Стефан Караджа) и 3 основни училища – в селата Михалич, Червенци и Стефан Караджа. Детски градини има в селата Есеница (с филиал в с. Михалич), Генерал Киселово и Стефан Караджа (с филиал в с. Червенци), както и в град Вълчи дол.

     Материално-техническата база на всички е в добро състояние, а текущите ремонти бяха завършени в срок.

Виж снимки...

...

 

 


 СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември 2016 г.


ЗАПОВЕД
№.1148 / 03.11.2016 г.

НАРЕЖДАМ:
1. Забранявам продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Вълчи дол от 20.00 часа на 05.11.2016г. до 21.00 часа на 06.11.2016г...

Прочети повече...


         Звената „Български документи за самоличност“ при СДВР и ОДМВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на президентските избори, националния референдум и на частичните избори за кметове.

В седмицата преди 6 ноември 2016 г., когато ще се проведат президентските избори и националният референдум, както и частични избори за кметове е създадена необходиматаорганизация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

1.    В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подаливечезаявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъдеиздаденоудостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ засамоличност(лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

2.    При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работнияден на 04ноември 2016 г., по искане на гражданите, ще бъде «давано необходимотоимудостоверение, с което да гласуват

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1.   Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВРзадните от 01 ноември 2016 г. до 05 ноември 2016  от 08.30 ч. до 17.00 ч.и на 06ноември 2016 г. от 08.30 ч. до 19.00 часа.

2.   Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото наглас визборите за президент и вицепрезидент на Република България, запроизвежданиянационален референдум и частичните избори за кметове, се издаватсамо следприемане на заявление за издаваненалична карта.

3.   В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление заиздаване на

лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ:За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове се издава отделно удостоверение.

В случай на провеждане на втори тур на избори за президент и вицепрезидент на Република България и на частични избори за кмет, ще се издават нови удостоверения от 08.11.2016 г., съгласно описания по-горе начин и време.

 Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 06 НОЕМВРИ 2016 Г. И ЗА ПРОИЗВЕЖДАНИЯ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ НА 06 НОЕМВРИ 2016 Г.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО ЗА ЧАСТИЧНИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТОВЕ СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 06.11.2016 Г. УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ПРИЛАГА КЪМ ИЗБИРАТЕЛНИЯ СПИСЪК ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ ЗА КМЕТОВЕ.

Удостоверение;


 СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци за произвеждане на национален референдум  на 6 ноември 2016 г.

 СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г.


 ЗАПОВЕД
№1056/07.10.2016г.


На основание чл.44,ал.1,т.8 и ал.2 от ЗМСМА, разпоредбите на ИК и предвид предстоящото произвеждане на избори за Президент и вицепрезидент на републиката и Национален референдум на 06 ноември 2016 година


ОПРЕДЕЛЯМ:


Местата за поставяне на агитационни материали- афиши, плакати и др. на територията на община Вълчи дол, както следва...

Прочети повече...


 

ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ – 2016 г.
На 6 ноември 2016 г. ще се проведе национален референдум, на който гражданите на Република България могат да гласуват с "Да" или с "Не" в отговор на следните въпроси...

Прочети повече...


 

ДО
МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА
ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ
И КОАЛИЦИИ В 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

П О К А Н А

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Републиката и на национален референдум на 06.11.2016г. и на основание чл. 91 от ИК, Ви каня на консултацииза определяне състава и броя на членовете  на Секционни избирателни комисии на30.09.2016.(петък) от 10.00 часавЗаседателна зала- І етаж на Община Вълчи дол...

 Прочети повече...


 

ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК за произвеждане на национален референдум на 06 ноември 2016 г.

НАСЕЛЕНО МЯСТО ГР.ВЪЛЧИ ДОЛ КМЕТСТВО  Вълчи дол СЕКЦИЯ № 001
         адрес на избирателната секция  СУ "Васил Левски"-гр.Вълчи дол, І етаж

Прочети повече...

 


ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката на 06 ноември 2016 г.

НАСЕЛЕНО МЯСТО ГР.ВЪЛЧИ ДОЛ КМЕТСТВО  Вълчи дол СЕКЦИЯ № 001
         адрес на избирателната секция  СУ "Васил Левски"-гр.Вълчи дол, І етаж

 

Прочети повече...


ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК за произвеждане на национален референдум на 06 ноември 2016 г.

НАСЕЛЕНО МЯСТО с.Михалич  + с.Кракра   КМЕТСТВО с.Михалич СЕКЦИЯ № 012
         адрес на избирателната секция Клуб на пенсионера с.Михалич

Прочети повече...

 


ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката на 06 ноември 2016 г.

НАСЕЛЕНО МЯСТО с.Михалич  + с.Кракра   КМЕТСТВО с.Михалич СЕКЦИЯ № 012
         адрес на избирателната секция Клуб на пенсионера с.Михалич

Прочети повече...


 

ЗАПОВЕД  №997/20.09.2016 г.

На основание чл.44,ал.2 от ЗМСМА и във връзка с чл.41,ал.З от Изборния кодекс и чл.8 и §2 от ПЗР на ЗПУГДВМС, предвид предстоящото произвеждане на избори за Президент и вицепрезидент на републиката и Национален референдум на 06 ноември 2016 година

ОПРЕДЕЛЯМ:
1. Следните места за обявяване на избирателните списъци:
Прочети повече...


ЗАПОВЕД  №967/14.09.2016 г.

Във връзка с чл8, ал.2 от Изборния кодекс; чл.7, ал.4 от ЗПУГДВМС и §2 от ПЗР на ЗПУГДВМС:

ОБРАЗУВАМ:

Избирателните секции в община Вълчи дол във връзка с произвеждането на Избори за президент и вицепрезидент на Република България и национален референдум на 06 ноемЕри 2016 година, както следва...

Прочети повече...

 

...

http://www.youtube.com/watch?v=ZsAvJXEZAEw

На 2 септември от 11:00 часа, в заседателната зала на Община Вълчи дол се проведе пресконференция по проект „Подкрепи ме, за да успея”, финансирана със средства по ДБФП № BG05M90P001-2.004-0002-C01, на която бяха отчетени резултатите от развитието на Проекта.

     Община Вълчи дол реагира незабавно на получения сигнал за незаконна сеч в село Искър. Още в понеделник – 29 август е възложена експертна проверка на място. Съставен е констативен протокол, като на нарушителя е отправена покана за съставяне на Акт за установяване на административно нарушение за неправомерно отсичане на дървета, без необходимото разрешително от Община Вълчи дол.

 

На основание чл. 62, ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс, във връзка с чл, ал. 2 от Закон за местните данъци и такси
ПРОМЕНЯМ:
заповед № 1164/29.10.2015 г., относно определянето на границите на районите и видът предлаганите услуги по събирането, извозването и обезвреждането в депа или други съоръжения на битови отпадъци, както и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване в населените места на община Вълчи дол през 2016 г. в частта - сметосъбиране и  сметоизвозване, както следва...
Прочети повече...

...

 

    На 15 септември от 9:00 часа новата учебна година започна за всички ученици и учители от четирите средищни училища на територията на община Вълчи дол, както и за Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

     Кметът на община Вълчи дол, инж. Пенка Йорданова, бе гост на тържественото откриване на учебната година в СОУ „Васил Левски“ – град Вълчи дол.

    В двора на учебното заведение бе открит и бюст-паметник на неговия патрон – Васил Левски. Инициативата за изграждането му е на ръководството на училището, на педагогическия колектив и бивши ученици, и е свързана със 135-тата годишнина на СОУ „Васил Левски“. Финансирането се реализира изключително с дарителски средства. Автор на бюста-паметник е скулпторът Георги Маринов, член на Съюза на българските художници.

     Кметът на Вълчи дол раздаде подаръци на всички първокласници от общината, а на директорите на учебните заведение връчи букети и поздравителни адреси.

Виж снимки...

 

...

    Кметът на община Вълчи дол, инж. Пенка Йорданова, бе отличена с награда в третото издание на конкурса „Кмет на годината” в категория "Иновации, наука и образование". Във всяка от категориите бяха раздавани по три приза - за голяма, средна и малка община.

    Кметът на Вълчи дол спечели първо място за малки общини. За средна община отличен бе кметът на Силистра - Юлиян Найденов, а за голяма община - кметът на Враца - инж. Николай Иванов.

    Церемонията по връчване на наградите „Кмет на годината 2015” се състоя със специалното участие на Елмар Брок, председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент и Джордж Кремлис, ръководител на ГД „Околна среда” на ЕК. Участие взеха и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на туризма Николина Ангелкова, изпълнителен директор на „Бранд Медия България” Боян Томов, евродепутатът и член на председателството на ЕП Андрей Ковачев.

http://www.youtube.com/watch?v=CILdr1R73Bo

  На 4-ти септември град Вълчи дол стана на 41 години. На тази дата през 1974 година Вълчи дол е обявен за град.

    И тази година организаторите на празника бяха подготвили разнообразна културно-развлекателна програма. На 4-ти септември, с поставяне на венец пред паметната плоча на почетния гражданин на град Вълчи дол, д-р Димитър Златев – основоположник на здравеопазването във Вълчи дол, започнаха тържествата по случай празника на града. От 18:00 часа се състоя тържественото събрание, на което кметът на общината, инж. Пенка Йорданова, направи своя традиционен отчет за работата си пред населението. Концерт-спектакълът на Танцов ансамбъл „Варна“ постави краят на празничната вечер.

    Тържествата продължиха и на 5-ти септември – от 10:00 часа градски стадион „Петко Сираков“ за трети пореден път бе домакин на традиционните за град Вълчи дол „народни борби.

     Общинският фолклорен празник започна в 15:00 часа. Над 260 самодееца от цялата община разкриха пред присъстващите неповторимия колорит и магия на родния ни фолклор.

     В грандиозния празничен концерт взеха участие диджей Роско и Йоана, Ненчо Балабанов, Криско, Преслава и „Андромега“ – светлинно шоу.

Виж снимки от:

Тържествено събрание;
Празничен концерт;

Турнир по борба;
   
Общински фолклорен празник;

Оказване на почит към д-р Златев;

 

 

           На 4 септември от 17:00 часа вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин откриОбщностен център в град Вълчи дол.

Общностният център е изграден по проект „Подкрепи ме, за да успея”, в рамките на Проект за Социално включване. Общата стойност на инвестицията е 571 007 лв., осигурени от Световната банка. Съфинансирането от страна на Община Вълчи дол е в размер на 20 987 лв.

Основната цел на проекта е изграждане на общностен център, който да предлага интегрирани услуги в общността за деца (на възраст от 0 до 7 години) и техните родители от рискови групи на територията на община Вълчи дол.

За целите на Общностния център е проектирана специална сграда, находяща се в двора на ОДЗ „Здравец” - гр. Вълчи дол. Тя е с обща площ на застрояване 140 кв. м. и е на един етаж. Към момента сградата е напълно изградена, обзаведена и оборудвана, съобразно специфичните потребности на целевата група.

За ефективното функциониране на центъра са назначени специалисти: юрист, социални работници, педагог, специален педагог, логопед, психолог, педиатър, медиатори, акушер-гинеколог, кинезитерапевт, медицинска сестра и акушерка.

В Общностния център гражданите, включително и хора в неравностойно социално положение, могат да получат необходимата информация и услуги с широк социален ефект, като: „Семейно консултиране и подкрепа”, „Формиране и развитие на родителски умения”, „Ранна интервенция на уврежданията”, „Здравна консултация за деца”, „Интеграция на децата в детските градини и в предучилищните групи/класове”, „Допълнителна подготовка за равен старт в училище”, „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания”.

            Официалното откриване на центъра съвпада с 41-та годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

           Министър Калфин присъства и на а тържественото събрание, на което кметът на общината – инж. Пенка Йорданова направи традиционния отчет за работата си пред населението.

 Виж снимки...

...

   На 4 септември от 17:00 часа вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин откри Общностен център в град Вълчи дол.

Виж снимки...

 

 

 

 

...

     На 4 септември от 17:00 часа вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще открие Общностен център в град Вълчи дол.
     Общностният център е изграден по проект „Подкрепи ме, за да успея”, в рамките на Проект за Социално включване. Общата стойност на инвестицията е 571 007 лв., осигурени от Световната банка. Съфинансирането от страна на Община Вълчи дол е в размер на 20 987 лв.
     Основната цел на проекта е изграждане на общностен център, който да предлага интегрирани услуги в общността за деца (на възраст от 0 до 7 години) и техните родители от рискови групи на територията на община Вълчи дол.

снимка: moreto.net

 

 

Протокол от публичното обсъждане;

На основание чл.15, ал.1 от Закона за общинския дълг, Кметът на Община Вълчи дол кани местната общност, обществени организации и юридически лица от Общината да участват в публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг със следните основни параметри...

Прочети повече...

 

 

...

 

С празнични церемонии започна новата учебна година във всички учебни заведения в община Вълчи дол.

Кметът на общината, инж. Пенка Йорданова, зам.-кметът Маргаритка Димитрова и председателят на общинския съвет, Васил Василев, бяха гости на откриването на учебната година в СОУ „Васил Левски“ в град Вълчи дол. В словото си към присъстващите кметът пожела на всички ученици много успехи и нови приятелства, а на учителите благодари за високия професионализъм, с който години наред възпитават децата от общината в морални и духовни ценности. Кметът уважи празника и на учениците и учителите от основното училище в село Михалич, а зам.-кметът Пепа Пенчева присъства на тържествата на основните училища в селата Червенци и Стефан Караджа, както и на Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

За всички първокласници общинското ръководство бе подготвило скромни подаръци. Директорите на училищата и детските градини в общината получиха поздравителни адреси по случай празничния ден от инж. Пенка Йорданов: „Уважаеми госпожи и господа, скъпи ученици, позволете ми да ви поздравя с откриването на новата 2014/2015 учебна година! Нека първият училищен звънец постави началото не само на новата учебна година, но и на едно ново начало, на нови надежди и очаквания, на стремежа към знание и мъдрост!“.

 

 


ПРОЕКТ BG051PO002/13/2.2-11 №13-22-25/13.12.2013г.

Повишаване на капацитета на служителите на Община Вълчи дол за реализиране на
ефективни политики и по - качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

ПОКАНА

До регионалните и местни печатни и електронни медии

Във връзка с изпълнението на Проект „Повишаване на капацитета на служителите на Община Вълчи дол за реализиране на
ефективни политики и по - качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса ”, по сключен договор  №13-22-25/13.12.2013г. между Община Вълчи дол и Министерство на финансите, Управляващ Орган на оперативна програма ”Административен капацитет”, съфинансиран от ЕС чрез ЕСФ по приоритетна ос 2 „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация ”, бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-11, екипът за управление на проекта организира ЗАКРИВАЩА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ  на 10.09.2014 година от 16:00 часа в заседателната зала на Общинска администрация -  Вълчи дол, ет.1.

За нас ще бъде удоволствие да присъствате и да отразите края на проекта, като разчитаме на Вашето участие за постигане на целите на Дейност 5. „Дейности за информация и публичност“, за предоставяне възможност за прозрачност и обществена достъпност до информация, не само за целите и постигнатите резултати по проекта, но и на ОПАК и ЕСФ, като цяло.