МИНИСТЪР КРАЛЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС СПОРТНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със спортната общественост на Вълчи дол. Той посети града заедно с кмета на Варна Иван Портних. Срещата се състоя по инициатива на председателя на Общинския съвет Георги Тронков. В заседателната зала на Общината гостите бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов. Пред представители на спортните клубове от общината, местни спортни деятели и ветерани, Красен Кралев потвърди ангажимента на министерството за обновяване на спортната инфраструктура и развитие на детско-юношеския и масовия спорт.

В рамките на срещата бяха обсъдени моментното състояние и предизвикателствата пред развитието на спорта в община Вълчи дол. Присъстващите се обединиха около мнението, че приоритет в тази сфера е изграждането на спортна зала в града и физкултурни салони във всички училища.На територията на община Вълчи дол има общо 5 учебни заведения – Средно училище „Васил Левски” в гр. Вълчи дол, Обединено училище „Васил Левски” в с. Михалич, Обединено училище „Св. Иван Рилски” в с. Червенци, Основно 
училище „Климент Охридски” и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан Караджа. Без физкултурни салони към 
момента са училището в село Михалич и Професионалната гимназия, в която предстои основен ремонт по ОП „Региони в растеж“. Физкултурният салон на основното училище в село Стефан Караджа се нуждае от обновяване.Министър Кралев бе удостоен от Сдружение „Вихър-2002” с юбилеен медал по повод 90 години спорт във Вълчи дол.


Градът е родно място на първия световен шампион по борба на България – Петко Сираков, който е обявен за почетен гражданин на общината. 
Градският стадион носи неговото име.

Спортове с традиции са също баскетболът, футболът и волейболът. През последните години децата в общината имат възможност да тренират и шах, тенис на маса, борба и спортен риболов към спортните сдружения „Вихър-2002” и „Петко Сираков-2012”.

Виж снимки...

Допълнителна информация