ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ ОТБЕЛЯЗА ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРЕТАТА СИ ГОДИШНИНА

С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

Различни мероприятия имаше през целия ден. Рано сутринта бе поставен венец пред бюстът на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков и бе почетена паметта на роденият във Вълчи дол пръв световен шампион по борба на България. След това се проведе традиционният турнир по борба, в който взеха участие деца, младежи, девойки и мъже от Вълчи дол, Добрич, Варна, Провадия и Партизани. За победителите бяха осигурени медали и парични награди, връчени от временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и председателят на Общинския съвет – Георги Тронков.

Спортните страсти продължиха с футболната среща между детските отбори на „Вихър” – Вълчи дол и „Спортист” – село Михалич, завършила със справедливо равенство – 2:2. Децата бяха наградени с медали и получиха подаръци от ръководството на Общината.

Общинският фолклорен празник събра на едно място самодейни състави от всички читалища на територията на общината, които още веднъж доказаха, че да си самодеец е призвание, за което се изискват голямо сърце и всеотдайност. Специално участие в празника взе и гостуващият Фолклорен ансамбъл „Извор” от село Городнее, Украйна.

Вечерната програма започна в 19:00 часа. Красотата и магията на българското фолклорно изкуство бе разкрита в пълния си блясък от хористите, оркестрантите и танцьорите на  Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Певецът Лазар зарадва публиката на стадиона с любими български песни, а звездата на вечерта бе поп-фолк певицата Анелия.

Специални гости на празника бяха кметът на Варна – Иван Портних и областният управител – Стоян Пасев.

Виж снимки...

Допълнителна информация