На основание чл.44,ал.1,т.1,т.4 и ал.2 от ЗМСМА, чл.18,ал.1 от Изборния кодекс, чл.12,ал.2,т.2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и с оглед запазване на обществения ред и осигуряване на условия за нормално и спокойно протичане на Изборите за Народни представители на 11 юли 2021г.
НАРЕЖДАМ:

1. Забранявам продажбата и употребата на алкохол и спиртни напитки в обектите за търговия и обслужване, заведенията за обществено хранене и другите обществени места на територията на Община Вълчи дол за времето от 00:00 часа до 20:00часа на 11.07.2021година...

Заповед №706/09.07.2021 г. относно употребата на алкохол;

 

Моля, явете се в Дирекция "МДТНП" в гр. В.дол, пл."Христо Ботев" №1 за връчване на Акт за установяване на задължения по декларация №3600/10.05.2019г.

В случай, че не се явите в 14-дневен срок, на основание чл.32, ал.6 от ДОПК Актът ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен.
Списък на задължените лица...

 

...

 

Националния XVIII–ти Балкански събор на българската песен  в гр.Априлци проведен на 23.06.2018 г. стана домакин на 35 музикални състава от цялата страна. Това се провежда винаги  на Еньов ден.  Символично на този ден се открива и летния туристически сезон.          Събора се провежда в името на популяризиране на българските: фолклор, танци, песни и предаване и приемственост на традициите на младото поколение, превръща се и в място за контакти на самодейци от цялата страна.

      Участниците се оценяваха от жури в състав:   Председател:  Манол Михайлов, и членове : Илка Димитрова-музикален р-р БНР,  Росица Христова-хореограф

    При много сериозна конкуренция ФГ „Иглика” гр.Вълчи дол извоюва ПЪРВО МЯСТО и златен медал в категория групи обработен фолклор.

 ПЪРВО МЯСТО и златен медал за индивидуално изпълнение получи Илиана Недева

 ВТОРО МЯСТО и сребърен медал  за индивидуално изпълнение бе присъден на  единствения самодеец от с.Кракра – Ненчо Михалев.

      За класирането на участниците голяма е заслугата на местният ни гайдар Михал Йорданов – Чачито.

      По този повод ръководителят на група „Иглика” им пожелава здраве , оптимизъм и сериозна подготовка за следващите предизвикателства през фолклорния сезон 2018 година.

          

 

Протокол от награждаването

 

 

Националния XVIII–ти Балкански събор на българската песен в гр.Априлци проведен на 23.06.2018 г. стана домакин на 35 музикални състава от цялата страна. Това се провежда винаги  на Еньов ден.  Символично на този ден се открива и летния туристически сезон.          Събора се провежда в името на популяризиране на българските: фолклор, танци, песни и предаване и приемственост на традициите на младото поколение, превръща се и в място за контакти на самодейци от цялата страна.

     Участниците се оценяваха от жури в състав:  Председател: Манол Михайлов, и членове : Илка Димитрова-музикален р-р БНР, Росица Христова-хореограф

   При много сериозна конкуренция ФГ „Иглика” гр.Вълчи дол извоюва ПЪРВО МЯСТО и златен медал в категория групи обработен фолклор...

Прочети повече...

 

...

  До Николинка Илиева Димитрова Гр.Вълчи дол Ул.”Лиляна Димитрова” 1

На основание чл.47 от Гражданския процесуален кодекс Ви уведомявам, че в двуседмичен срок от залепване на уведомлението сте длъжна да се явите в Общинска администрация - Вълчи дол, за получаване на заповед за прекратяване на трудовото правоотношение.

  Прочети повече...

 

...

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

ИНФОРМИРАМЕ ВИ, ЧЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ  ДЪЛЖИМИТЕ МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ КЪМ ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ ЧРЕЗ ИНСТАЛИРАНО ПОС ТЕРМИНАЛНО УСТРОЙСТВО, НАХОДЯЩО СЕ В СГРАДАТА НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ - ГР.ВЪЛЧИ ДОЛ,

 ПАРТЕР (ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР),

КАСА „МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ”.

 

    Моля, явете се в дирекция "Финанси и местни приходи" в гр. В.дол, пл."Христо Ботев" №1 за връчване на Акт за установяване на задължения по декларация...
  Списък на длъжниците...

 

...

 

    Отборът по баскетбол - момичета на „Вихър-2002” – град Вълчи дол спечели шампионската титла и златните медали от XXIIДържавни игри на спортистите от малките селища, чийто домакин тази година бе община Дългопол.

    Състезанието по баскетбол за девойки се проведе от 16 до 18 юли в спортния комплекс в село Аспарухово. В надпреварата взеха участие 7 отбора – от Вълчи дол, Дългопол, Сунгурларе, Велики Преслав, Поликраище, Полски Тръмбеш и Перущица, разделени в 2 групи. Момичетата на треньора Цветозар Петков попаднаха в по-голямата група – заедно с отборите на Велики Преслав, Дългопол и Сунгурларе, и след 3 победи от 3 срещи в групата заслужено отидоха на финал, където се изправиха срещу победителките от другата група – момичетата от Поликраище.

    Последва нова разгромна победа на нашите момичета - с над 25 точки разлика и защита на шампионската титла от миналата година. Две от петте индивидуални отличия в турнира по баскетбол също отидоха при наши състезателки – най-перспективен играч стана Биляна Маринова, а топ реализатор – Ива Димитрова.

    Купата и медалите на шампионския ни отбор в състав: Ива Димитрова /капитан/, Милица Христова, Ренета Николова, Лорена Стефанова, Рая Маркова, Памела Атанасова, Грациела Атанасова, Биляна Маринова и Зерин Салимова, бяха връчени от временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и председателят на Общински съвет – Георги Тронков, които изгледаха финалната среща между отборите на Вълчи дол и Поликраище.


     В XXII Държавни игри на спортистите от малките селища, проведени под патронажа на министъра на младежта и спорта – Красен Кралев участваха над 800 спортисти (юноши и девойки) от цялата страна. Те се състезаваха в 8 вида спорт - тенис на маса, шахмат, футбол, хандбал, борба (свободен стил), лека атлетика, баскетбол и волейбол.

    Организатор е Българската асоциация за селски спорт (БАСС). Министерството на младежта и спорта осигурява финансиране в размер на 47 000 лв. по одобрен проект на Българската асоциация на спортистите от малките селища по "Програма за развитие на спорта за всички".

Виж снимки...

 

...

 

    Отборът по баскетбол - момичета на „Вихър-2002” – град Вълчи дол спечели шампионската титла и златните медали от XXIIДържавни игри на спортистите от малките селища, чийто домакин тази година бе община Дългопол...

 

Прочети повече...

Виж снимки...

 

...

 

    На 15 юли сутринта,  с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан бе извършен чин по обновление на храм "Св. Атанасий" в село Червенци, община Вълчи дол.

    Участие в богослужението взеха десетки души, сред които и дарители, спомогнали за изграждането на Божия дом.

    На обновлението присъстваха и временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов и председателят на Общински съвет - Георги Тронков. Те подариха на църквата икона Св. Богородица "Умиление" - ръчна изработка върху дърво, репродукция на оригиналната икона от XIXвек, намираща се в Рилския манастир.

     През тази година се навършват и 150 години от построяването на църквата в с. Червенци - най-старата от общо седемнадесетте църкви, намиращи се на територията на община Вълчи дол.  Храмът е построен през далечната 1867 година и е образец на църковната ни архитектура от средата на XIXвек - църквата била вкопана в земята, а към нея било изградено и килийно училище.

     През 2008 са извършени частичен ремонт и освещаване на храма.

     Днес Божият дом, който е посветен на Св. Атанасий Александрийски, е обновен - извършени са основен ремонт и реконструкция, благодарение на европейски средства в размер на над 290 000 лева - построени са нов покрив, нова камбанария, изградена е наново цялата южна стена на църквата. Положени са и тротоарни пътеки около светата обител.

     Със средства, събрани от дарители от село Червенци, и благодарение на Църковното настоятелство, църквата днес има и нов иконостас, дело на Мирослав Каракашев /старият е изработен през 1869 година/. 

     Иконите на иконостаса са поставени на два реда - горният, Апостолски ред, се състои от 14 оригинални малки и 1 голяма икона - реставрирани от варненецът Константин Угринов. От тринадесетте големи икони, намиращи се на долния, Царския, ред на иконостаса, 4 са реставрирани, а 9 са изписани от художника Павлин Пенев.

     22 650 лева е сумата на средствата, събрана от дарения, благодарение на която са платени иконите за църквата "Св. Атанасий".

     Бяха връчени благодарствени грамоти от името на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан и бе предадено архиерейското благопожелание за здраве и крепки духовни сили на всички участващи в празника.

 Виж снимки...

...

 

    На 15 юли сутринта,  с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан бе извършен чин по обновление на храм "Св. Атанасий" в село Червенци, община Вълчи дол.

     Участие в богослужението взеха десетки души, сред които и дарители, спомогнали за изграждането на Божия дом...

Прочети повече...

Виж снимки...

 

...

    За втора поредна година Община Вълчи дол организира състезание по спортен риболов за деца. Мероприятието се проведе на 7 юли на язовир„Есеница” в село Есеница и тази година бе организирано съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в изпълнение на функциите й по превенция на противообществените прояви.

 Прочети повече...

Виж снимки...

 

...

    За втора поредна година Община Вълчи дол организира състезание по спортен риболов за деца. Мероприятието се проведе на 7 юли на язовир„Есеница” в село Есеница и тази година бе организирано съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в изпълнение на функциите й по превенция на противообществените прояви.

    Участие в състезанието взеха 25 деца, разпределени в две възрастови групи – до 13 години и от 14 до 18 години.

    За победителите в отделните категории имаше осигурени купи и медали: Приза за „Най-малък участник” грабна 3 годишният Теодор Радев, статуетката за „Най-малка уловена риба” заслужи връстникът му Калоян Великов, наградата за „Най-голяма уловена риба” в категория 14-18 години спечели Петър Чолаков, а безспорният победител във второто издание на състезанието стана бъдещата третокласничка Снежана Гочева, която се окичи с купите в категории „Общ улов”, „Най-голяма уловена риба” (до 13 години) и с най-престижното отличие „Цар на риболова”.

    Наградите бяха връчени на малките рибари от временно изпълняващия длъжността Кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов. Господин Ибрямов пожела на всички участници да бъдат живи и здрави, да продължават да практикуват със същото желание и упоритост своето хоби – риболова и сполуката да им бъде постоянен спътник.

    Специален приз „За заслуги в развитието на спортния риболов в общината – с благодарност от децата от община Вълчи дол!” получи и концесионера на язовира – Красимир Колев, който и тази година оказа безвъзмездна и неоценима подкрепа на Общината в организирането на спортния празник.

    Всеки участник получи грамота за участие и отлично представяне в състезанието, шапка с герба на Общината и инициалите на МКБППМН. За всички бяха осигурени води и закуски.

Виж снимки...

...

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Управителният съвет на СНЦ «МИГ Възход - ВЕТРИНО, ВЪЛЧИ ДОЛ, ПРОВАДИЯ » с. Ветрино, въз основа на свое Решение от 13.06.2017 г., на основание чл.26 от ЗЮЛНЦ и чл. 44 от Устава на Сдружението свиква Общо събрание на 14.07.2017 г. от9.00 ч., в Пленарна зала на Община Ветрино,при следния...

Прочети повече...

 

...

Моля, явете се в дирекция "Финанси и местни приходи" в гр. В.дол, пл."Христо Ботев" №1 за връчване на Акт за установяване на задължения по декларация №2171/21.06.2017Г.

В случай, че не се явите в 14-дневен срок, на основание чл.32, ал.б от ДОПК Актът ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен.

Списък на длъжниците...

 

...

Във връзка с реализирането на проект BG05M9OP001-1.002-0110-С02„Активни младежи в Община Вълчи дол“ и изпълнението на Дейност 3 „Провеждане на мотивационно обучение“,  представяме График на провеждане на индивидуално тестиране и консултации по населени места с целевата група.

График;

 

Проект  BG05M9OP001-1.002-0110-С02„Активни младежи в Община Вълчи дол“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Община Вълчи дол напомня, че наближава крайният срок за кандидатстване с проектно предложение - 15.08.2016г. по процедура "Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП" на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 ,по която се отпускат 30 000 000 евро

Цел на процедурата:

Развитие на управленския капацитет и растеж на малките и средни предприятия /МСП/ в България, чрез предоставяне на подкрепа за специализирани услуги и насърчаване използването на информационни и комуникационни технологии и услуги.

Допустими бенефициенти:

Допустими по настоящата процедура за подбор на проекти са микро, макро и средни предприятия, регистрирани по ТЗ или Закона за кооперациите.

Минимален и максимален размер на финансиране:

минимален - 10 000 лв.

максимален - 391 166 лв.

Максимален процент на публично съфинансиране:

Максималният интензитет на безвъзмездната финансова помощ по процедура за подбор на проекти "Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП" е до 70%.

За повече информация  за кандидатстването и финансирането  https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/d443483e-be6e-48c0-9718-8590adfcd4a5

 

На основание чл. 62а, ал. 1, във връзка с чл. 46, ал. 1, т. 2 от Закон за водите (ЗВ) и постъпило заявление вх. № РД 7700-336/14.06.2016 г. от „АКРАПОВИЧ 2010” - ООД, представлявано ог Тихомир Василев Василев и Красимир Стефанов Колев със седалище и адрес на управление 9010 гр. Варна, район Приморски, ж.к. Изгрев 3 - 880, ЕИК 200958649 за откриване на процедура за издаване на разрешително за ползване на повърхностен воден обект-публична общинска собственост с цел аквакултури и свързаните с тях дейности, придружено с изискващите се по чл. 60, ал. 1 от Закон за водите данни и документи, обявявам следното...
Прочети повече...

...

 

 Съгласно  заповед № 766/14.07.2016г. на Кмета на Община Вълчи дол  за проверка за съответствие с обявените изисквания на представените документи от потенциалните кандидати за заемане на длъжностите за дейностите по проект„Подкрепи ме, за да успея”по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020  в състав:

 

Прочети повече...

...

.

 Във връзка със реализирането на дейностите по ПроектBG05M9OP001-2.004-0002 „Подкрепи ме за да успея” със сключен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, процедура чрез директно предоставяне на конкретен бенефициентBG05M9OP001-2.004„Услуги за ранно детско развитие”:

О Б Я В Л Е Н И Е

ЗА ПОДБОР НА СПЕЦИАЛИСТИ

 

 

I. Разпределение и изисквания за заемане на длъжностите:

 

1. Дейност:Ранна интервенция на уврежданията

2. Дейност:Семейно консултиране и подкрепа, включително работа с родители и децата, дейности за семейно планиране, и индивидуална работа, индивидуална работа с деца и родители, включително и с деца и родители, които не са от уязвими групи, с цел посещаване на детската градина.

 

II Позиция и изисквания за заемане на длъжността:

 

Ø   РЕХАБИЛИТАТОР -Покана - Автобиография 

Ø   АКУШЕРКА - Покана - Автобиография 

 

 

Заинтересованите лица следва да изпратят професионална биография, с подробно описание на изискуемите в т. 1квалификация и опит, не по-късно от 17.00 ч. на13.07.2016г.

 

 Заинтересуваните лица могат да получат допълнителна информация на адрес гр. Вълчи дол пл. „Христо Ботев” №1  всеки работен ден (понеделник - петък) от 08,00 до 17,00 часа.

Документите могат да се изпращат:

-                      по електронен път на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

-                      на хартия на адрес: гр. Вълчи дол, пл. „Христо Ботев“ №1

 

 

III. Подбора на кандидатите протича в два етапа:

·           Проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания;

·           Събеседване;

 

До по – нататъчно участие в процедурата за подбор не се допускат лица, които не са представили всички необходими документи в срок или представените документи не удостоверяват изпълнението на изискванията.

 

ВАЖНО !!!  Списъците на допуснатите и недопуснатите до интервю  кандидати, както и датата, часът и мястото на провеждане на интервюто се обявяват на интернет страницата на Община Вълчи дол и на информационното табло на служебния вход на сградата на Община Вълчи дол .

 

В списъка на недопуснатите до събеседване кандидати се посочват основанията за недопускането им.

 

Събеседването се провежда от назначена със заповед на Кмета на Община Вълчи дол комисия, с цел да се установи в каква степен всеки кандидат притежава професионалните и делови качества както и мотивация, необходими за изпълнението на проекта, в съответствие със заложените цели.

 

След приключване на работата си комисията изготвя протокол с резултатите и списък с класираните кандидати в 3 (три) дневен срок от провеждането на събеседването.

 

Извлечение от протокола, отразяващ резултатите, се изпраща на класираните кандидати по електронната поща, по факс или се връчва лично.

 

 

Прочети повече...

...

54

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

    Общинска администрация Вълчи дол стартира кампания за снабдяване с по 2 куб.м. дърва за огрев за отоплителен сезон 2015-2016г. на следните целеви групи:

  - лица в над трудоспособна възраст;

  - социално слаби лица;

  - безработни лица;

  - лица с увреждания.

Цената на 1 куб.м. е 55 лева с включен транспорт. Желаещите могат да подадат молба в Информационен център на Общинска администрация - Вълчи дол в срок до 21.08.2015 година.

 

Общинска администрация – Вълчи дол

 

 

Уважаеми съграждани,

 Уведомяваме ви, че поради липса на ел. захранване на 30.07.2015 г. и на 30.08.2015 г. няма да има вода в следните населени места:

 

 Вълчи дол – високите нива

Щипско

Брестак

Кракра

Войводино

Михалич

Страхил

Искър

Звънец

Стефан Караджа

Генерал Киселово

Радан войвода

Караманите

Генерал Колево

Метличина

Червенци

 

 

 

    Кметът на община Вълчи дол - инж. Пенка Йорданова, зам.-кметът – Пепа Пенчева, секретарят на Общината – Костадинка Петкова и директорът на дирекция „ГРАО“ - Йорданка Йорданова бяха гости в дома на Марина Тодорова Бонева в град Вълчи дол. Поводът бе уникален и рядко срещан в днешно време – 100-годишния юбилей на баба Марина!

С голяма торта и красив букет представителите на Общинска администрация поздравиха столетницата, а кметът й поднесе и поздравителен адрес: „Уважаема госпожо Бонева, приемете най-искрените ми поздравления по случай Вашия 100-годишен юбилей! Такива поводи за радост днес са рядкост, ето защо се чувствам двойно по-щастлива от възможността да изразя почитта си към Вас, да изразя своето дълбоко уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с трудолюбие, отговорност и всеотдайност към обществото и семейството! Желая Ви преди всичко крепко здраве и силен дух! Нека още дълги години да радвате близките си с присъствието си, защото любовта и обичта са тези ценности, които са истинско мерило за човешкия живот!“.

На милото тържество в дома си, баба Марина бе заобиколена от своите близки и многобройни приятели. Тя разкри, че тайната на дълголетието се крие в трудолюбието, обичта и грижите на семейството, както и в начина на хранене: от месото яде само пилешко, обича да похапва сладко и плодове. Всички свои гости рожденичката поздрави с 2 стихотворения – „Молитва“ и „Цар Симеон“ на Иван Вазов, които рецитира съвсем сама и напълно точно.

Дъщеря й, Стойка, разказва, че до 90-годишна възраст баба Марина е помагала в отглеждането на крави и е правила чудно сирене и кисело мляко.

Баба Марина е родена на 21 юли през далечната 1915 година в село Бояна и от доста време е първият дълголетник в община Вълчи дол, доживял кръглия един век.

 

Виж снимки...

 

...

     Кметът на община Вълчи дол - инж. Пенка Йорданова, зам.-кметът – Пепа Пенчева, секретарят на Общината – Костадинка Петкова и директорът на дирекция „ГРАО“ - Йорданка Йорданова бяха гости в дома на Марина Тодорова Бонева в град Вълчи дол. Поводът бе уникален и рядко срещан в днешно време – 100-годишния юбилей на баба Марина!

Прочети повече...   Виж снимки...

 

...
Уважаеми съграждани, изповядващи исляма, 
Приемете най- искрените ми поздравления и благопожелания по случай свещения мюсюлмански празник на мира и състраданието РАМАЗАН БАЙРАМ!
 
Нека този празник ни направи още по-добри и отговорни един към друг, нека се съхранят и традиционно добрите отношения между представителите на различните религии в община Вълчи дол и заедно да продължаваме да работим за по-доброто бъдеще на нашата красива община!
 
Желая ви семейно щастие и благоденствие! Нека светлина и обич изпълват дните ви!
 
ЧЕСТИТ РАМАЗАН БАЙРАМ!
 
Инж.Пенка Йорданова,
Кмет на Община Вълчи дол,
17.07.2015 год.
 

Община Вълчи дол кани потенциални кандидати за позиция педиатър в услугите "Здравни консултации за деца" и "Формиране и развитие на родителските умения" по Проект „Подкрепи ме, за да успея”

ПОКАНА ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА ИНТЕРЕС - ПЕДИАТЪР ЗДРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ ЗА ДЕЦА;     

ПОКАНА ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА ИНТЕРЕС - ПЕДИАТЪР ФОРМИРАНЕ НА РОДИТЕЛСКИТЕ УМЕНИЯ.

.

 

Община Вълчи дол кани потенциални кандидати за предоставяне на услугата „Ранна интервенция на уврежданията” позиции специален педагог  и рехабилитатор, и „Формиране и развитие на родителските умения“ позиция лекар - гинеколог по Проект „Подкрепи ме, за да успея”

АКУШЕРКА;        СОЦИАЛЕН РАБОТНИК.

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 

         Уведомяваме Ви, че считано от 01 юли 2015г. Община Вълчи дол преминава към ново банково обслужване. Банковите сметки на общината и всички второстепенни разпоредители с бюджети ще се обслужват от Банка ДСК ЕАД-клон Вълчи дол.

 Банкови сметки

На 29 юли, на пресконференция в Пазарджик, председателят на Управителния съвет и изпълнителният директор на НСОРБ представиха приетото на 25 юли от УС Общинско послание към политическите сили, участници в изборите за 43-то Народно събрание.

Прочети повече...

...
На 29 юли, на пресконференция в Пазарджик, председателят на Управителния съвет и изпълнителният директор на НСОРБ представиха приетото на 25 юли от УС Общинско послание към политическите сили, участници в изборите за 43-то Народно събрание.

Уважаеми кандидати за доверието на българските граждани,

НИЕ, БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ,

отговорни за основните публични услуги в страната, като отчитаме „традицията“ проблемите на местното самоуправление и грижата за ежедневието на хората да се забравят в управленските платформи и действия,

се обръщаме към вас с НАДЕЖДА И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

    * Не лишавайте гражданите от правото им да решават проблемите на своята общност като изземвате 96 лв. от всеки 100 лв., събрани от тях;
    * Не превръщайте европейските проекти от шанс в бедствие за нас и за нашите граждани;
    * Не ни заставяйте да осигуряваме 80% от услугите за гражданите и бизнеса с 15% от публичните ресурси;
    * Не отлагайте наложителни реформи с извинение за „лошо наследство”, криза, суша или наводнения;
    * Не ни делете на „свои“ и „чужди“, не награждавайте едни общини за сметка на други.

ОТГОВОРНО ЗАЯВЯВАМЕ, че повече няма да позволим:

    *
Да централизирате и управлявате ресурсите за училища, детски ясли и градини, за общински пътища и водоснабдяване, за паркове и спортни обекти, за социални жилища и благоустрояване на населените места;
    *
Да задушавате местното самоуправление и инициативи със свърхцентрализиран и неефективно работещ държавен апарат;
    * Да ни възлагате отговорности без ресурси и условия за изпълнението им;
    *
Да започваме от нулата с всяка следваща централна власт, вместо да вървим напред;
    *
Да оставаме нечути, неразбрани и неподкрепени в усилията си да решаваме проблемите на хората.

КАТЕГОРИЧНО НАСТОЯВАМЕ: Децентрализацията и овластяването на гражданите да стане част от националните приоритети,по които да работи реално всяко следващо управление,независимо от неговия цвят!

За целта е наложително в партньорство между централната и местна власт:

Да направим реалност още през 2015 г. общинският подоходен данък за сметка на намаляване на националния;

    *
Да реформираме общинското законодателство чрез разработване и приемане на нови закони за: местното самоуправление, местните данъци и такси и местните финанси, които да дадат надеждна основа за самостоятелно, ефективно, отговорно и прозрачно общинско САМОуправление;
    *
Да променим изцяло системата на управление на еврофондовете в посока прозрачност, обективност,
небюрократизирана достъпност и институционална отговорност;
    *
Да развием европейски модел на взаимодействие между местната и централната власт, който се основава на принципите на равнопоставеност, взаимно уважение, чуваемост и двустранни компромиси.

ПРИЗОВАВАМЕ НОВОИЗБРАНИТЕ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ:

    *
Да въведат нови форми на полезен и ефективен диалог за защита на публичния интерес;
    * Да търсят и да се вслушват в мнението
на законния представител на местните власти – Националното сдружение на общините в Република България;
    *
Да изискват и приемат закони, в които са включени всички необходими условия за тяхното прилагане;
    *
Да не стават „рекламни агенти“ на съмнителни фирми, чиито неизлечими следи могат да се открият в много общини;
    *
Да поддържат постоянен диалог с кметовете и общинските съветници в своите избирателни райони.

НОВОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО:

    *
Съвместно с НСОРБ, да превърне Съвета по децентрализация в двигател на реформите в местното самоуправление;
    *
Да не изземва правомощия на избраните от гражданите кметове и общински съветници чрез изкуственото разделяне на типичните в Европа общински услуги на  „местни” и „делегирани” дейности;
    *
Да изтръгне из корен ширещата се практика бенефициентите по европейски програми да се третират като „враг”, който трябва да бъде бюрократично задушен, икономически рекетиран и финансово съсипан;
    *
Да приеме изцяло нова методология за налагане на финансови корекции, която да спре административния произвол над общините и бизнеса и да адресира наказанията към истинския виновник.

Ние – българските общини, категорично, ясно и публично заявяваме, че в бъдеще ще подкрепяме само тази централна власт, която даде зелена светлина за реалното решаване на проблемите на българските граждани и общини!

Нека направим всичко възможно да развием европейски тип местно самоуправление, като използваме ефективно и в публичен интерес всеки лев, платен от българския или европейския данъкоплатец!
Очакваме в спор, но и със съгласие, да променяме ДНЕС и СЕГА към по-добро прекрасната ни Родина!

Желаем ви успех в благородната надпревара!
УС на НСОРБ 25 юли 2014 г.

От 23 юли до 8-ми август галерия "Graffit"- гр. Варна представя юбилейната изложба на проф. Георги Чапкънов - Чапа "Нещата от живота"

Днес, 17-ти юли, от 11:00 часа в град Вълчи дол се състоя тържествено откриване на строителна площадка на обект „Рехабилитация на път Вълчи дол и частична подмяна на улична водопроводна мрежа в село Червенци”, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Стойността на проекта е  3 623 453,13 лева. Прочети повече...

...

     Днес, 17-ти юли, от 11:00 часа в град Вълчи дол се състоя тържествено откриване на строителна площадка на обект „Рехабилитация на път Вълчи дол и частична подмяна на улична водопроводна мрежа в село Червенци”, финансиранот Програмата за развитие на селските райони, по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Стойността на проекта е  3 623 453,13 лева.

    В приветствието си към присъстващите кметът, инж. Пенка Йорданова, подчерта изключителното значение на проекта за жителите на община Вълчи дол и пожела успешна и безаварийна работа на фирмата-изпълнител Консорциум ДЗЗД „Вълчи дол 2013“. От своя страна, Бистра Николова, представител на изпълнителите, гарантира, че ремонтните дейности ще бъдат извършени в срок, според всички европейски изисквания и стандарти за качество. Към момента изградената водопроводна мрежа в село Червенци е от азбесто-циментови тръби и е силно амортизирана, с чести аварии и големи загуби на питейна вода. Ето защо в проекта е разработена частична подмяна на водопроводна мрежа, която да позволи по-ефективно и по-пълноценно използване на водните ресурси. Предвиденият за рехабилитация водопровод е с дължина 1 780 метра, като трасето ще преминава през главните улици на село Червенци. Ще бъдат изградени и сградни водопроводни отклонения към прилежащите имоти.

    Проектът за рехабилитация на път Вълчи дол – Войводино предвижда изпълнението на строителни работи за възстановяване, укрепване и цялостно асфалтиране на участък с дължина  4 838 метра, с начална точка – централната част на гр. Вълчи дол, пл. „Христо Ботев“ до табелата на село Войводино. В проекта се включва още подмяна на бордюри и тротоарни площи, възстановяване на банкети и откоси, ремонт на водостоци. Договореният срок за изпълнение е една година, като амбицията на възложител и изпълнител е дейностите да приключат предсрочно.

 

 

съгласно чл.62А, ал.1 от Закона за водите

 

На основание на чл.62А, във връзка с чл.44, ал 1. и 2 от Закона за водите... Прочети повече...

...

Additional information