ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ Е НОРМАЛНА

Жълт код за поледици и сняг е обявен за област Варна днес

 

    Зимната обстановка в община Вълчи дол е нормална. Всички пътища са почистени и проходими. Няма бедстващи хора. Във всички 22 населени места в общината има ток и вода. Обстановката се следи непрекъснато и Общината е в пълна готовност да реагират при евентуални усложнения.

    За поддържане на четвъртокласната пътна мрежа е на разположение техника, собственост на Oбщината - Фадрома “L 200” и трактор “ЮМЗ” - багер. Общината разполага и с МПС-”УАЗ” - 2 броя, “Лада Нива” и джип “Хюндай” , които могат допълнително да послужат при евентуални кризи. Сключени са договори за ,,Зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа” със следните фирми: ,,Боксер” ЕООД , ,,Еврокат” ООД и ,,Пътно поддържане –Девня” ЕООД.

    Жълт код за поледици и сняг е обявен за област Варна днес. От агенция "Пътна инфраструктура" препоръчват шофьорите да не предприемат пътуване в районите с жълт код, ако това не е наложително. Жълт код заради сняг и поледици днес е обявен още за областите Добрич, Бургас, Благоевград, Ямбол и Хасково. При възникване на предпоставки за поледици ще се спира изцяло движението до тяхното отстраняване.

Допълнителна информация