Филтър
 • МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „УПРАВЛЕНИЕ НА КУЛТУРНИЯ ТУРИЗЪМ“ НА ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

  Магистърската програма „Управление на културния туризъм“ е предназначена за мениджъри, които участват активно в организирането и управлението на културния туризъм. Предлага възможност за висока професионална подготовка на всички, които желаят да се квалифицират като специалисти в този конкретен сегмент на туристическата индустрия. Предвижда се сертифициране на придобитите извън университета знания и умения и приравняването им към определен брой образователни кредити...

  Прочети повече...

   

 • СЪОБЩЕНИЕ ПО ЧЛ.32 ОТ ДОПК

  УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ/ГОСПОЖО,

  Моля, явете се в дирекция "Финанси и местни приходи" в гр. В.дол, пл."Христо Ботев" №1 за връчване на Акт за установяване на задължения по декларация №2525/04.09.2017г.

  В случай, че не се явите в 14-дневен срок, на основание чл.32, ал.б от ДОПК Актът ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен...

  Списък на длъжниците...

   

 • СЪОБЩЕНИЕ

 • ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ИНИЦИАТИВАТА 21 СЕПТЕМВРИ - ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ

  Ръководството   на Община Вълчи дол се присъедини в провеждането на изключително благородна кауза към инициативата на ТИСПОЛ (Европейската мрежа на службите на пътна полиция) за провеждане на проект EDWARD (European Day Without A Road Death).

  За втора година 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, подкрепен е от Европейската комисия и е посветен на Европейската седмица на мобилността.

  Целта на провеждането му е той да не бъде белязан със загинали при пътни инциденти. Идеята на проект EDWARD е да има 24-часово видеонаблюдение със записване на събитията в реално време и „брояч“ на деня, а детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край да бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността. 

  Органите на пътна полиция ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще съдействат за безопасността на всички участници в движението по пътищата. Информацията за ПТП, загинали и ранени през 24-часовия период на операцията ще бъде отразявана от медии в реално време.  Тази година Европейският ден без жертви на пътя ще протече с мотото за страната ни „Спаси животи!”

  Призоваваме ви да се присъедините към инициативата като се регистрирате на адрес: http://roadsafetydays.eu/ и по този начин подкрепите нашата обща кауза

 • МИНИСТЪР КРАЛЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС СПОРТНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със спортната общественост на Вълчи дол. Той посети града заедно с кмета на Варна Иван Портних. Срещата се състоя по инициатива на председателя на Общинския съвет Георги Тронков. В заседателната зала на Общината гостите бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов...

  Прочети повече...           Виж снимки...

 • МИНИСТЪР КРАЛЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС СПОРТНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със спортната общественост на Вълчи дол. Той посети града заедно с кмета на Варна Иван Портних. Срещата се състоя по инициатива на председателя на Общинския съвет Георги Тронков. В заседателната зала на Общината гостите бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов. Пред представители на спортните клубове от общината, местни спортни деятели и ветерани, Красен Кралев потвърди ангажимента на министерството за обновяване на спортната инфраструктура и развитие на детско-юношеския и масовия спорт.

  В рамките на срещата бяха обсъдени моментното състояние и предизвикателствата пред развитието на спорта в община Вълчи дол. Присъстващите се обединиха около мнението, че приоритет в тази сфера е изграждането на спортна зала в града и физкултурни салони във всички училища.На територията на община Вълчи дол има общо 5 учебни заведения – Средно училище „Васил Левски” в гр. Вълчи дол, Обединено училище „Васил Левски” в с. Михалич, Обединено училище „Св. Иван Рилски” в с. Червенци, Основно 
  училище „Климент Охридски” и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан Караджа. Без физкултурни салони към 
  момента са училището в село Михалич и Професионалната гимназия, в която предстои основен ремонт по ОП „Региони в растеж“. Физкултурният салон на основното училище в село Стефан Караджа се нуждае от обновяване.Министър Кралев бе удостоен от Сдружение „Вихър-2002” с юбилеен медал по повод 90 години спорт във Вълчи дол.


  Градът е родно място на първия световен шампион по борба на България – Петко Сираков, който е обявен за почетен гражданин на общината. 
  Градският стадион носи неговото име.

  Спортове с традиции са също баскетболът, футболът и волейболът. През последните години децата в общината имат възможност да тренират и шах, тенис на маса, борба и спортен риболов към спортните сдружения „Вихър-2002” и „Петко Сираков-2012”.

  Виж снимки...

 • СЪОБЩЕНИЕ ПО ЧЛ.32 ОТ ДОПК

  УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ/ГОСПОЖО,

  Уведомяваме Ви, че следва да се явите в 14-дневен срок от поставяне на настоящото съобщение в ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ, Дирекция „Финанси и местни...

  Списък на длъжниците...

   

 • ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

   

  За поредна година Общинска администрация – Вълчи дол се включи в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно” .

  Временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и неговият екип взеха участие в  най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

  Общинска администрация почисти местността Кошу баир в град Вълчи дол, в която се намира единствената ски писта в Североизточна България.

  От създаването на кампанията до сега Община Вълчи дол е редовен участник в инициативата „Да изчистим България”.

  Виж снимки...

 • ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

   

  За поредна година Общинска администрация – Вълчи дол се включи в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно” .

   

  Прочети повече...             Виж снимки...

   

 • ОТКРИХМЕ УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

  Учебната година започна нормално във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

  Временно изпълняващият длъжността кмет на община – Мерткан Ибрямов, Председателят на Общински съвет – Георги Тронков и секретарят на Общината – Костадинка Петкова бяха гости на тържественото откриване на учебната 2017/2018 година в СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол, след което посетиха останалите училища и връчиха букети и поздравителни адреси на директорите на ОУ „Васил Левски” – село Михалич, ОУ „Св. Иван Рилски” – село Червенци, ОУ „Климент Охридски” и Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

  Общинското ръководство поднесе подаръци на най-малките ученици – първокласниците. Тази година 85 деца в община Вълчи дол с трепет и вълнение прекрачиха за пръв път прага на родното училище.

  Във вълчидолска община има 5 учебни заведения – 1 средно училище, 1 професионална гимназия, 2 обединени училища – в селата Червенци и Михалич и 1 основно училище. Детски градини има в селата Михалич (с филиал в с. Есеница), Генерал Киселово и Стефан Караджа (с филиал в с. Червенци), както и в град Вълчи дол.

  Материално-техническата база на всички е в добро състояние, а текущите ремонти бяха завършени в срок.

  Виж снимки...

 • ОТКРИХМЕ УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

  Учебната година започна нормално във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

   

  Прочети повече...              Виж снимки...

   

 • ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ ОТБЕЛЯЗА ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРЕТАТА СИ ГОДИШНИНА

  С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град...

   

  Прочети повече...        Виж снимки...

   

 • ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ ОТБЕЛЯЗА ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРЕТАТА СИ ГОДИШНИНА

  С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион „Петко Сираков” бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

  Различни мероприятия имаше през целия ден. Рано сутринта бе поставен венец пред бюстът на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков и бе почетена паметта на роденият във Вълчи дол пръв световен шампион по борба на България. След това се проведе традиционният турнир по борба, в който взеха участие деца, младежи, девойки и мъже от Вълчи дол, Добрич, Варна, Провадия и Партизани. За победителите бяха осигурени медали и парични награди, връчени от временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов и председателят на Общинския съвет – Георги Тронков.

  Спортните страсти продължиха с футболната среща между детските отбори на „Вихър” – Вълчи дол и „Спортист” – село Михалич, завършила със справедливо равенство – 2:2. Децата бяха наградени с медали и получиха подаръци от ръководството на Общината.

  Общинският фолклорен празник събра на едно място самодейни състави от всички читалища на територията на общината, които още веднъж доказаха, че да си самодеец е призвание, за което се изискват голямо сърце и всеотдайност. Специално участие в празника взе и гостуващият Фолклорен ансамбъл „Извор” от село Городнее, Украйна.

  Вечерната програма започна в 19:00 часа. Красотата и магията на българското фолклорно изкуство бе разкрита в пълния си блясък от хористите, оркестрантите и танцьорите на  Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Певецът Лазар зарадва публиката на стадиона с любими български песни, а звездата на вечерта бе поп-фолк певицата Анелия.

  Специални гости на празника бяха кметът на Варна – Иван Портних и областният управител – Стоян Пасев.

  Виж снимки...

 • ЗАПОЧНАХА МЕРОПРИЯТИЯТА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ

   С откриването на музейна сбирка – град Вълчи дол започнаха тържествата по случай четиридесет и третата годишнина на града.

   

  Прочети повече...     Виж снимки...

   

 • ЗАПОЧНАХА МЕРОПРИЯТИЯТА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ

   

  С откриването на музейна сбирка – град Вълчи дол започнаха тържествата по случай четиридесет и третата годишнина на града.

  В двора на музейната сбирка бе представено изложение на местни занаяти:  дърворезба, иконопис, коларожелезарство, сарачество, декупаж, изработка на шевици и плетива, сувенири, металопластика и картини.

  Временно изпълняващият длъжността Кмет на община Вълчи дол – Мерткан Ибрямов поздрави присъстващите и подчерта, че откриването на подобна експозиция, която съхранява и представя историческото минало, бита и традициите на родния ни край е от изключително значение за запазване на родовата памет и културно-историческото наследство на град Вълчи дол и съставните села на общината.

  Във фолклорната програма взеха участие самодейни състави от читалище „Димитър Благоев-1907” – град Вълчи дол: детски танцов състав „Пламъче”, женска певческа група „Теменуга” и мъжка вокална група „Родолюбие”.

  Специални гости на празника бяха подполковник Румен Димитров – началник на Военно окръжие - Варна и председателят на Съюза на ветераните от войните във Варна - подполковник Васил Василев.

  Музейната сбирка се разделя на 3 основни части: етнографска  част,                                                                                             кът на загиналите във войните от района на община Вълчи дол и по-нова история от близките години. Някои от експонатите са дарени на музейната сбирка, други са  временно предоставени за определен период.

  Община Вълчи дол се надява, че макар да не е със статут на музей, музейната сбирка ще се превърне в място, където човек може да поспре за малко, да се върне назад във времето и да почувства атмосферата на отминалите години.

  Тържествата за празника на града ще продължат и утре, 2 септември, на градският стадион „Петко Сираков”, където жители и гости ще могат да се насладят на богата празнична програма с народни борби, футбол за деца, Общински фолклорен празник и концерт с участието на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, певеца Лазар и поп-звездата Анелия.

  Виж снимки...

 • ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ – 2016 г.


  На 6 ноември 2016 г. ще се проведе национален референдум, на който гражданите на Република България могат да гласуват с "Да" или с "Не" в отговор на следните въпроси...

  Прочети повече...

   

 • ПОКАНА

  ДО
  МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА
  ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ
  И КОАЛИЦИИ В 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

   

  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

  Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Републиката и на национален референдум на 06.11.2016г. и на основание чл. 91 от ИК, Ви каня на консултации за определяне състава и броя на членовете  на Секционни избирателни комисии на 30.09.2016.(петък) от 10.00 часа в Заседателна зала- І етаж на Община Вълчи дол .

   

  1.При провеждане на консултациите следва да представите :

  а) писмено предложение за състав на СИК, което съдържа:

  - наименованието на партията или коалицията, която прави предложението;

  - три имена и ЕГН на предложените лица;

  - длъжността в комисията, за която се предлагат;

  - образование, специалност;

  - телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице.

  б) заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 8 август 2016 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 43-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицето/лицата, представляващи партията или коалицията;

  в) когато в консултациите участват упълномощено/и лице/а, се представя пълномощно, подписано от представляващия/ите партията/коалицията, или заверено копие от такова пълномощно;

  г) списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на РИК.

   

  С уважение,
  Кмет на община
  Вълчи дол:
  ТОШКО ЯНЕВ

   

 • ПОКАНА

  ДО
  МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА
  ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ
  И КОАЛИЦИИ В 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

  Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Републиката и на национален референдум на 06.11.2016г. и на основание чл. 91 от ИК, Ви каня на консултации за определяне състава и броя на членовете  на Секционни избирателни комисии на 30.09.2016.(петък) от 10.00 часа в Заседателна зала- І етаж на Община Вълчи дол...

   Прочети повече...

 • ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ПОДБОР НА СПЕЦИАЛИСТИ

  МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

      Във връзка със сключен Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №Д-03-191/27.07.2016 г. между Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми” в Министерството на образованието и науката и Община Вълчи дол, при процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ но приоритетни оси 2 и 3 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, наименование на проекта „Подкрепа за предучилищното възпитание и активно социално приобщаване на децата от Община Вълчи дол”, регистрационен номер на договора BG05M20P001-3.001-0009

  Прочети повече...

 • НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ЗАПОЧНА В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

   

      Учебната година започна нормално във всички учебни заведения на територията на община Вълчи дол.

      Кметът на общината – Тошко Янев бе гост на тържеството по случай 15 септември в средно училище „Васил Левски” – град Вълчи дол, след което, заедно със своя екип посети всички училища и детски градини на територията на общината.

      Кметът поздрави учителите и учениците, като им пожела на добър час и попътен вятър през новата учебна година и припомни, че „образованието, което училището дава на децата ни е двигателят на всяка една промяна, защото по този начин се създават индивидуалности, които са способни да сътворят нещо ново, а не просто да повтарят това, което вече е направено”.

      За най-малките ученици – първокласниците Община Вълчи дол бе подготвила подаръци за успешен старт на ученическите им години.

      Във вълчидолска община се намират 5 учебни заведения – 1 средно училище (в град Вълчи дол), 1 професионална гимназия по земеделие и горско стопанство (в село Стефан Караджа) и 3 основни училища – в селата Михалич, Червенци и Стефан Караджа. Детски градини има в селата Есеница (с филиал в с. Михалич), Генерал Киселово и Стефан Караджа (с филиал в с. Червенци), както и в град Вълчи дол.

       Материално-техническата база на всички е в добро състояние, а текущите ремонти бяха завършени в срок.

  Виж снимки...

 • Покана

 • Избори 2016

   

   


   СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември 2016 г.


  ЗАПОВЕД
  №.1148 / 03.11.2016 г.

  НАРЕЖДАМ:
  1. Забранявам продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Вълчи дол от 20.00 часа на 05.11.2016г. до 21.00 часа на 06.11.2016г...

  Прочети повече...


           Звената „Български документи за самоличност“ при СДВР и ОДМВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на президентските избори, националния референдум и на частичните избори за кметове.

  В седмицата преди 6 ноември 2016 г., когато ще се проведат президентските избори и националният референдум, както и частични избори за кметове е създадена необходиматаорганизация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

  1.     В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

  2.     При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 04 ноември 2016 г., по искане на гражданите, ще бъде «давано необходимото им удостоверение, с което да гласуват

  За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

  1.    Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 01 ноември 2016 г. до 05 ноември 2016  от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 06 ноември 2016 г. от 08.30 ч. до 19.00 часа.

  2.    Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, за произвеждания национален референдум и частичните избори за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

  3.    В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на

  лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

  ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове се издава отделно удостоверение.

  В случай на провеждане на втори тур на избори за президент и вицепрезидент на Република България и на частични избори за кмет, ще се издават нови удостоверения от 08.11.2016 г., съгласно описания по-горе начин и време.

   Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

  УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 06 НОЕМВРИ 2016 Г. И ЗА ПРОИЗВЕЖДАНИЯ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ НА 06 НОЕМВРИ 2016 Г.

  УДОСТОВЕРЕНИЕТО ЗА ЧАСТИЧНИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТОВЕ СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 06.11.2016 Г. УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ПРИЛАГА КЪМ ИЗБИРАТЕЛНИЯ СПИСЪК ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ ЗА КМЕТОВЕ.

  Удостоверение;


   СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци за произвеждане на национален референдум  на 6 ноември 2016 г.

   СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г.


   ЗАПОВЕД
  №1056/07.10.2016г.


  На основание чл.44,ал.1,т.8 и ал.2 от ЗМСМА, разпоредбите на ИК и предвид предстоящото произвеждане на избори за Президент и вицепрезидент на републиката и Национален референдум на 06 ноември 2016 година


  ОПРЕДЕЛЯМ:


  Местата за поставяне на агитационни материали- афиши, плакати и др. на територията на община Вълчи дол, както следва...

  Прочети повече...


   

  ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ – 2016 г.
  На 6 ноември 2016 г. ще се проведе национален референдум, на който гражданите на Република България могат да гласуват с "Да" или с "Не" в отговор на следните въпроси...

  Прочети повече...


   

  ДО
  МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА
  ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ
  И КОАЛИЦИИ В 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

  П О К А Н А

  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

  Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Републиката и на национален референдум на 06.11.2016г. и на основание чл. 91 от ИК, Ви каня на консултации за определяне състава и броя на членовете  на Секционни избирателни комисии на 30.09.2016.(петък) от 10.00 часа в Заседателна зала- І етаж на Община Вълчи дол...

   Прочети повече...


   

  ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК за произвеждане на национален референдум на 06 ноември 2016 г.

  НАСЕЛЕНО МЯСТО ГР.ВЪЛЧИ ДОЛ КМЕТСТВО  Вълчи дол СЕКЦИЯ № 001
           адрес на избирателната секция  СУ "Васил Левски"-гр.Вълчи дол, І етаж

  Прочети повече...

   


  ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката на 06 ноември 2016 г.

  НАСЕЛЕНО МЯСТО ГР.ВЪЛЧИ ДОЛ КМЕТСТВО  Вълчи дол СЕКЦИЯ № 001
           адрес на избирателната секция  СУ "Васил Левски"-гр.Вълчи дол, І етаж

   

  Прочети повече...


  ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК за произвеждане на национален референдум на 06 ноември 2016 г.

  НАСЕЛЕНО МЯСТО с.Михалич  + с.Кракра   КМЕТСТВО с.Михалич СЕКЦИЯ № 012
           адрес на избирателната секция Клуб на пенсионера с.Михалич

  Прочети повече...

   


  ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката на 06 ноември 2016 г.

  НАСЕЛЕНО МЯСТО с.Михалич  + с.Кракра   КМЕТСТВО с.Михалич СЕКЦИЯ № 012
           адрес на избирателната секция Клуб на пенсионера с.Михалич

  Прочети повече...


   

  ЗАПОВЕД  №997/20.09.2016 г.

  На основание чл.44,ал.2 от ЗМСМА и във връзка с чл.41,ал.З от Изборния кодекс и чл.8 и §2 от ПЗР на ЗПУГДВМС, предвид предстоящото произвеждане на избори за Президент и вицепрезидент на републиката и Национален референдум на 06 ноември 2016 година

  ОПРЕДЕЛЯМ:
  1. Следните места за обявяване на избирателните списъци:
  Прочети повече...


  ЗАПОВЕД  №967/14.09.2016 г.

  Във връзка с чл8, ал.2 от Изборния кодекс; чл.7, ал.4 от ЗПУГДВМС и §2 от ПЗР на ЗПУГДВМС:

  ОБРАЗУВАМ:

  Избирателните секции в община Вълчи дол във връзка с произвеждането на Избори за президент и вицепрезидент на Република България и национален референдум на 06 ноемЕри 2016 година, както следва...

  Прочети повече...

   

 • Празнична заря

  http://www.youtube.com/watch?v=ZsAvJXEZAEw

 • ПРОВЕДЕ СЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПИ МЕ, ЗА ДА УСПЕЯ”

  На 2 септември от 11:00 часа, в заседателната зала на Община Вълчи дол се проведе пресконференция по проект „Подкрепи ме, за да успея”, финансирана със средства по ДБФП № BG05M90P001-2.004-0002-C01, на която бяха отчетени резултатите от развитието на Проекта.

 • Съобщение

       Община Вълчи дол реагира незабавно на получения сигнал за незаконна сеч в село Искър. Още в понеделник – 29 август е възложена експертна проверка на място. Съставен е констативен протокол, като на нарушителя е отправена покана за съставяне на Акт за установяване на административно нарушение за неправомерно отсичане на дървета, без необходимото разрешително от Община Вълчи дол.

   

 • НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА БЕ ОТКРИТА В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

   

      На 15 септември от 9:00 часа новата учебна година започна за всички ученици и учители от четирите средищни училища на територията на община Вълчи дол, както и за Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

       Кметът на община Вълчи дол, инж. Пенка Йорданова, бе гост на тържественото откриване на учебната година в СОУ „Васил Левски“ – град Вълчи дол.

      В двора на учебното заведение бе открит и бюст-паметник на неговия патрон – Васил Левски. Инициативата за изграждането му е на ръководството на училището, на педагогическия колектив и бивши ученици, и е свързана със 135-тата годишнина на СОУ „Васил Левски“. Финансирането се реализира изключително с дарителски средства. Автор на бюста-паметник е скулпторът Георги Маринов, член на Съюза на българските художници.

       Кметът на Вълчи дол раздаде подаръци на всички първокласници от общината, а на директорите на учебните заведение връчи букети и поздравителни адреси.

  Виж снимки...

   

 • КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ С НАГРАДА ОТ КОНКУРСА „КМЕТ НА ГОДИНАТА“ 2015

      Кметът на община Вълчи дол, инж. Пенка Йорданова, бе отличена с награда в третото издание на конкурса „Кмет на годината” в категория "Иновации, наука и образование". Във всяка от категориите бяха раздавани по три приза - за голяма, средна и малка община.

      Кметът на Вълчи дол спечели първо място за малки общини. За средна община отличен бе кметът на Силистра - Юлиян Найденов, а за голяма община - кметът на Враца - инж. Николай Иванов.

      Церемонията по връчване на наградите „Кмет на годината 2015” се състоя със специалното участие на Елмар Брок, председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент и Джордж Кремлис, ръководител на ГД „Околна среда” на ЕК. Участие взеха и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на туризма Николина Ангелкова, изпълнителен директор на „Бранд Медия България” Боян Томов, евродепутатът и член на председателството на ЕП Андрей Ковачев.

 • ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ ОТПРАЗНУВА СВОЯ 41-ви РОЖДЕН ДЕН!

  http://www.youtube.com/watch?v=CILdr1R73Bo

    На 4-ти септември град Вълчи дол стана на 41 години. На тази дата през 1974 година Вълчи дол е обявен за град.

      И тази година организаторите на празника бяха подготвили разнообразна културно-развлекателна програма. На 4-ти септември, с поставяне на венец пред паметната плоча на почетния гражданин на град Вълчи дол, д-р Димитър Златев – основоположник на здравеопазването във Вълчи дол, започнаха тържествата по случай празника на града. От 18:00 часа се състоя тържественото събрание, на което кметът на общината, инж. Пенка Йорданова, направи своя традиционен отчет за работата си пред населението. Концерт-спектакълът на Танцов ансамбъл „Варна“ постави краят на празничната вечер.

      Тържествата продължиха и на 5-ти септември – от 10:00 часа градски стадион „Петко Сираков“ за трети пореден път бе домакин на традиционните за град Вълчи дол „народни борби.

       Общинският фолклорен празник започна в 15:00 часа. Над 260 самодееца от цялата община разкриха пред присъстващите неповторимия колорит и магия на родния ни фолклор.

       В грандиозния празничен концерт взеха участие диджей Роско и Йоана, Ненчо Балабанов, Криско, Преслава и „Андромега“ – светлинно шоу.

  Виж снимки от:

  Тържествено събрание;
  Празничен концерт;

  Турнир по борба;
     
  Общински фолклорен празник;

  Оказване на почит към д-р Златев;

   

 • Министър Ивайло Калфин откри общностен център в град Вълчи дол

   

             На 4 септември от 17:00 часа вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин откри Общностен център в град Вълчи дол.

  Общностният център е изграден по проект „Подкрепи ме, за да успея”, в рамките на Проект за Социално включване. Общата стойност на инвестицията е 571 007 лв., осигурени  от Световната банка. Съфинансирането от страна на Община Вълчи дол е в размер на 20 987 лв.

  Основната цел на проекта е изграждане на общностен център, който да предлага интегрирани услуги в общността за деца (на възраст от 0 до 7 години) и техните родители от рискови групи на територията на община Вълчи дол.

  За целите на  Общностния център е проектирана специална  сграда, находяща се в двора на ОДЗ „Здравец” - гр. Вълчи дол. Тя е с обща площ на застрояване 140 кв. м. и е на един етаж.  Към момента сградата е напълно изградена, обзаведена и оборудвана, съобразно специфичните потребности на целевата група.

  За ефективното функциониране на центъра са назначени специалисти: юрист, социални работници, педагог, специален педагог, логопед, психолог, педиатър, медиатори, акушер-гинеколог, кинезитерапевт, медицинска сестра и акушерка.

  В Общностния център гражданите, включително и хора в неравностойно социално положение, могат да получат необходимата информация и услуги с широк социален ефект, като: „Семейно консултиране и подкрепа”, „Формиране и развитие на родителски умения”, „Ранна интервенция на уврежданията”, „Здравна консултация за деца”, „Интеграция на децата в детските градини и в предучилищните групи/класове”, „Допълнителна подготовка за равен старт в училище”, „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания”.

              Официалното откриване на центъра съвпада с 41-та годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

             Министър Калфин присъства и на а тържественото събрание, на което кметът на общината – инж. Пенка Йорданова направи традиционния отчет за работата си пред населението.

   Виж снимки...

 • Министър Ивайло Калфин откри общностен център в град Вълчи дол

     На 4 септември от 17:00 часа вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин откри Общностен център в град Вълчи дол.

  Виж снимки...

   

   

   

   

 • МИНИСТЪР ИВАЙЛО КАЛФИН ЩЕ ОТКРИЕ ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР В ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ

       На 4 септември от 17:00 часа вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще открие Общностен център в град Вълчи дол.
       Общностният център е изграден по проект „Подкрепи ме, за да успея”, в рамките на Проект за Социално включване. Общата стойност на инвестицията е 571 007 лв., осигурени от Световната банка. Съфинансирането от страна на Община Вълчи дол е в размер на 20 987 лв.
       Основната цел на проекта е изграждане на общностен център, който да предлага интегрирани услуги в общността за деца (на възраст от 0 до 7 години) и техните родители от рискови групи на територията на община Вълчи дол.

  снимка: moreto.net

 • Покана за публично обсъждане за намерение за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Вълчи дол, Област Варна

   

   

  Протокол от публичното обсъждане;

  На основание чл.15, ал.1 от Закона за общинския дълг, Кметът на Община Вълчи дол кани местната общност, обществени организации и юридически лица от Общината да участват в публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг със следните основни параметри...

  Прочети повече...

   

   

 • Новата учебна година започна и в община Вълчи дол

   

  С празнични церемонии започна новата учебна година във всички учебни заведения в община Вълчи дол.

  Кметът на общината, инж. Пенка Йорданова, зам.-кметът Маргаритка Димитрова и председателят на общинския съвет, Васил Василев, бяха гости на откриването на учебната година в СОУ „Васил Левски“ в град Вълчи дол. В словото си към присъстващите кметът пожела на всички ученици много успехи и нови приятелства, а на учителите благодари за високия професионализъм, с който години наред възпитават децата от общината в морални и духовни ценности. Кметът уважи празника и на учениците и учителите от основното училище в село Михалич, а зам.-кметът Пепа Пенчева присъства на тържествата на основните училища в селата Червенци и Стефан Караджа, както и на Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа.

  За всички първокласници общинското ръководство бе подготвило скромни подаръци. Директорите на училищата и детските градини в общината получиха поздравителни адреси по случай празничния ден от инж. Пенка Йорданов: „Уважаеми госпожи и господа, скъпи ученици, позволете ми да ви поздравя с откриването на новата 2014/2015 учебна година! Нека първият училищен звънец постави началото не само на новата учебна година, но и на едно ново начало, на нови надежди и очаквания, на стремежа към знание и мъдрост!“.

   

   

 • ПОКАНА


  ПРОЕКТ BG051PO002/13/2.2-11 №13-22-25/13.12.2013г.

  Повишаване на капацитета на служителите на Община Вълчи дол за реализиране на
  ефективни политики и по - качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса

  Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

  ПОКАНА

  До регионалните и местни печатни и електронни медии

  Във връзка с изпълнението на Проект „Повишаване на капацитета на служителите на Община Вълчи дол за реализиране на
  ефективни политики и по - качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса ”, по сключен договор  №13-22-25/13.12.2013г. между Община Вълчи дол и Министерство на финансите, Управляващ Орган на оперативна програма ”Административен капацитет”, съфинансиран от ЕС чрез ЕСФ по приоритетна ос 2 „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация ”, бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-11, екипът за управление на проекта организира ЗАКРИВАЩА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ  на 10.09.2014 година от 16:00 часа в заседателната зала на Общинска администрация -  Вълчи дол, ет.1.

  За нас ще бъде удоволствие да присъствате и да отразите края на проекта, като разчитаме на Вашето участие за постигане на целите на Дейност 5. „Дейности за информация и публичност“, за предоставяне възможност за прозрачност и обществена достъпност до информация, не само за целите и постигнатите резултати по проекта, но и на ОПАК и ЕСФ, като цяло.

 • ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ СТАНА НА 40 ГОДИНИ!

   

  ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ СТАНА НА

  40 ГОДИНИ!

   

  На 4-ти септември град Вълчи дол стана на 40 години. 2014 година е юбилейна, и защото се отбелязват 100 години от заповедта на Окръжния управител, с която се приема мотивираното предложение за отделянето на село Курт дере (дн. град Вълчи дол) в самостоятелна община.

  Празненствата по случай кръглата годишнина започнаха на 4-ти септември, когато в зрителната зала на читалище „Димитър Благоев“ се проведе тържествено отбелязване на 100-годишнината на община Вълчи дол и 40-годишнината от обявяването на Вълчи дол за град. След официалната част, жителите и гостите на града се насладиха на концерт-спектакъл на  Професионален фолклорен  ансамбъл „Добруджа“.

  Празничният 6-ти септември започна в 9:00 часа с водосвет в храм „Св. Арх. Михаил“. Час по-късно градски стадион „Петко Сираков“ бе домакин на традиционните за град Вълчи дол „народни борби“. За най-малките от 16:00 часа се проведе детско шоу.

  Концерт изнесе Представителният духов оркестър на Военноморските сили, а в 19:00 часа започнаха изпълненията на Софи Маринова и Устата, Роско и Йоана, Адромега – светлинно шоу, Стелко, както и местните изпълнители Миро и Румен Михайлов.

  Пищна празнична заря сложи край на тържествата.

   

 • Започна изкърпването на възловите участъци от улиците в град Вълчи дол...

 • Юбилей 40 г. град, 100 г. община

  На 4-ти септември, с поставяне на венец пред паметната плоча на почетния гражданин на град Вълчи дол, д-р Димитър Златев – основоположник на здравеопазването във Вълчи дол, започнаха тържествата по случай празника на града. Час по-късно, във фоайето на читалище „Димитър Благоев“, бе открита фотоизложба „Вълчи дол през годините“, която жителите и гостите на града ще могат да посещават през целия месец септември.

  Прочети повече...

  Прочети повече...

   

  Прочети повече...

   

 • Юбилей

  На 4-ти септември, с поставяне на венец пред паметната плоча на почетния гражданин на град Вълчи дол, д-р Димитър Златев – основоположник на здравеопазването във Вълчи дол, започнаха тържествата по случай празника на града. Час по-късно, във фоайето на читалище „Димитър Благоев“, бе открита фотоизложба „Вълчи дол през годините“, която жителите и гостите на града ще могат да посещават през целия месец септември.

  От 18:00 часа се състоя тържественото отбелязване на 100 годишния юбилей на община Вълчи дол и 40 години от обявяването на Вълчи дол за град.

  Кметът на общината, инж. Пенка Йорданова, изнесе доклад по случай юбилейните годишнини, а на бившите кметове и председатели на Общински съвет бяха раздадени плакети „за принос в развитието на Община Вълчи дол“. Плакети получиха и Атанас Атанасов – кмет на село Караманите, който заема този пост вече шести пореден мандат, и Иван Дянков – общински съветник в Общински съвет Вълчи дол от 1966-та до 2006-та година. В знак на благотворното сътрудничество между община Хавса, Турция и община Вълчи дол, инж. Йорданова връчи плакет на Гюксел Деер – общински съветник в община Хавса. Концерт-спектакълът на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ постави краят на празничната вечер.

  Тържествата ще продължат и утре с водосвет в храм „Св. Арх. Михаил“. Час по-късно градски стадион „Петко Сираков“ ще бъде домакин на традиционните за град Вълчи дол „народни борби“. За най-малките от 16:00 часа започва детско шоу. От 18:00 часа концерт ще изнесе Представителният духов оркестър на Военноморските сили, а час по-късно започват изпълненията на Софи Маринова и Устата, Роско и Йоана, Адромега, Стелко, както и местните изпълнители Миро и Румен Михайлов.


 • Град Вълчи дол стана на 40 години...

  На 4-ти септември град Вълчи дол стана на 40 години. 2014 година е юбилейна, и защото се отбелязват 100 години от заповедта на Окръжния управител, с която се приема мотивираното предложение за отделянето на село Курт дере (дн. град Вълчи дол) в самостоятелна община.

   

  Прочети повече...

  Виж снимки... 

  Тържествено отбелязване на 100-годишния юбилей

  Откъс от празничния концерт на 06.09.2014

  Празнична заря

   

   

   

 • Съобщение на Булгартрансгаз

  Уведомяваме Ви, че в периода 27.09. - 02.10.2013г. ще бъдат проведени изпитания на якост и плътност на обвръзката на КС „Вълчи дол" съгласно изискванията на „НАРЕДБА за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ". Прочети повече...

 • Кампания за ранна диагностика на рака на млечната жлеза

   

   

  SMS: DMS SKRINING на 17777

  НИЕ ПОМАГАМЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС

 • ОБЯВА

  На основание чл.4 ,ал.2 и 3 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда Бойко Цанев Цанев, собственик на поземлен имот № 000063 ( образувано от имот № 000054) находящ се в м."Дядобанковата могила", землище с. Щипско, Община Вълчи дол

  ОБЯВЯВА


  1.На заинтересованите лица и общественост ,че планирам да изградя жилищна сграда в собствения си поземлен имот № 000063 ( образуван от имот № 000054) с площ от 4,688 дка, находящ се в мест."Дядобанковата могила", землище с.Щипско ,Община Вълчи дол,Област Варна ,при следните градоустройствени показатели: Плътност на застрояване -60% ; Кинт - 1,2; Етажност - до 3 етажа ( 1 Ом); Озеленяване - минимум 40%;
  2.Предложението има връзка с други планирани инвестиционни предложения от същия инвеститор.
  3.Поземленият имот представлява земеделска земя с начин на трайно ползване "нива ",пета категория, находящ се в местност "Дядобанковата могила " , землище с.Щипско, Община Вълчи дол ,област Варна,при граници и съседи: на север - ПИ 000052-овощна градина; на юг- ПИ 000055- овощна градина и ПИ 000058- нива; изток ПИ 000061 - пасище , мера; на запад 000069- жилищна територия;
  4.По време на строителството използваните природни ресурси ще са строителни суровини и инертни материали.
  5.Отпадъците които се очакват да се генерират са : битови - от строителни работници- по време на строителството на обекта.
  Писмени становища и мнения се приемат в РИОСВ -Варна , ул. "Ян Палах" № 4 ,
  тел (052) 634-589

   

   

   

 • Първи учебен ден

 • ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА

  УВАЖAЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

                 Ежегодно от 16 до 22 септември се провежда Европейска седмица на мобилността. Тази година темата на седмицата на мобилността е „Чист въздух – ти си на ход!”. През 2013 г. се набляга на въздействието на транспорта и нашия всекидневен избор върху качеството на въздуха, който дишаме и нашето здраве. Прочети повече...

 • Информация на Министерство на външните работи на Р България

  Пътуването за сезонна работа извън България...    Прочети повече...

 • КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ ПРЕДСТАВИ ОТЧЕТ ЗА РАБОТАТА НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА 2013 ГОДИНА

   

  Позовавайки се на принципите за прозрачно управление и диалог с гражданите, на 2-ри септември от 18:00 часа Кметът на Община Вълчи дол, инж. Пенка Йорданова, представи пред жителите на Вълчи дол отчет за работата... Прочети повече...

   

   

 • КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ ПРЕДСТАВИ ОТЧЕТ ЗА РАБОТАТА НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА 2013 ГОДИНА

   

  Позовавайки се на принципите за прозрачно управление и диалог с гражданите, на 2-ри септември от 18:00 часа Кметът на Община Вълчи дол, инж. Пенка Йорданова, представи пред жителите на Вълчи дол отчет за работата на Общинска администрация за периода 01.01.2013 г. – 31.08.2013 година. На срещата с гражданите присъстваха и Пепа Пенчева- заместник-кмет, Таня Ангелова- секретар на община, директорите на дирекции в администрацията и старши юрисконсултa.

  Целта на представения Доклад бе да даде необходимата информация за предприетите мерки и тяхната ефективност за осъществяване на основната дейност по изпълнението на главната стратегическа цел: “Община Вълчи дол да се превърне в привлекателно и сигурно място за живеене, с екологично чиста природна и жизнена среда, с диверсифицирана и конкурентноспособна местна икономика, осигуряваща условия за професионална реализация.”

  Празничният 2-ри септември продължи с концерт на самодейците при Народно читалище „Димитър Благоев-1907“ – гр. Вълчи дол. Танцов състав „Жарава“, Клуб за български народни танци „Жарава“, Женска певческа група „Теменуга“, Смесена група за стари градски песни „Златна есен“ и Мъжка вокална група „Родолюбие“ показаха най-доброто от себе си, и повече от два часа пяха и танцуваха за всички присъстващи в залата.

   

 • ВЪЛЧИ ДОЛ – ГРАД НА 39 ГОДИНИ

  На 4-ти септември град Вълчи дол отбеляза своя 39-ти рожден ден. Празненството започна в 19:00 часа на пл. „Христо Ботев“, където отец Станислав извърши празничен водосвет. Кметът на общината, инж. Пенка Йорданова... Прочети повече... Виж снимки...

 • Турнир по стрийтбол - 2013 г.

 • Турнир по плажен волейбол - 2013 г.

 • Турнир по шах - 2013 г.

 • ВЪЛЧИ ДОЛ – ГРАД НА 39 ГОДИНИ...

  На 4-ти септември град Вълчи дол отбеляза своя 39-ти рожден ден. Празненството започна в 19:00 часа на пл. „Христо Ботев“, където отец Станислав извърши празничен водосвет. Кметът на общината, инж. Пенка Йорданова, отправи приветствие към жителите на града: „Скъпи съграждани, поздравявам ви с 39-годишнината на красивото ни градче! Нека съхраним нестихващия възрожденски копнеж по родното и продължим с ентусиазъм, професионализъм и упорита работа да развиваме Вълчи дол като съвременна европейска община, да я превърнем в привлекателно и сигурно място за живеене. В този тържествен ден изразявам увереността си пред вас, че ни чакат много добри дни, изпълнени с радост и поводи за гордост. Увереност, която се подхранва от прекрасните хора, които живеят тук, от несломимия дух на спортистите, на самодейците, които ни карат да се просълзяваме от умиление и възхищение, от всички трудови хора, от младите и по-възрастните, които със силния си дух и вяра в доброто ни водят напред. Приемете искрените ми пожелания за здраве, повече предприемчивост и упоритост, ползотворни и трайни успехи!“. Сред официалните гости на празника бяха заместник-областният управител на Варна – Мерткан Ибрямов, кметът на община Ветрино – д-р Димитър Димитров, кметът на община Каспичан – Милена Недева, зам.-кметът – Цвета Костова и секретарят на община Дългопол. Поздравителни адреси по случай празника изпратиха Иван Портних – кмет на община Варна; Венцислава Генова – началник на РИО-Варна; Янка Такева – председател на Съюза на българските учители; Валентин Вълканов – управител на ВиК – Варна; Йорданка Колева Йорданова – народен представител; Васил Панчаров и София Янчева – НАСОРБ; Детелина Николова – кмет на община Добрич; Филчо Филев – кмет на община Провадия; Стоян Бонев – кмет на община Гурково; Атанас Трендафилов – кмет на община Бяла; Атанас Стоилов – кмет на община Аксаково; Милена Недева – кмет на община Каспичан; Маринка Иванова – кмет на община Дългопол и Стефан Димитров – председател на ОбС – Димитровград. Водещите на програмата бяха  Иван Чешмеджиев и Венци Куцаров от „Тутурутка“.

  Три часа продължи празничният концерт, който предложи на зрителите разнообразна музикална програма.  В него взеха участие оркестър „Здравец“, момичетата от балет „Електра“, „Arsen Magic Show”, Стелко, Жоро Степа и Фолклорен ансамбъл „Контрасти“. Момчетата от „Тутурутка“ изиграха някои от емблематичните си скечове, изпълниха и любими авторски песни. Тържеството приключи с празнични илюминации и кръшно хоро на площада. Виж снимки...

   

 • Кулинарна изложба - 2013 г.

  В първия ден на месец септември, на пл.„Освобождение“ в гр. Вълчи дол, се проведе уникална по рода си благотворителна кулинарна изложба. Прочети още...   Виж снимки...

 • БЛАГОТВОРИТЕЛНА КУЛИНАРНА ИЗЛОЖБА СЕ ПРОВЕДЕ В ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ

  ·       Събраните средства ще помогнат на най-засегнатите от проливните дъждове в края на юни

   

  Кулинарна изложба - 2013В първия ден на месец септември, на пл. „Освобождение“ в гр. Вълчи дол, се проведе уникална по рода си благотворителна кулинарна изложба.

  Много вълчидолци се включиха с желание в нея и предоставиха за продажба различни, направени с любов и въображение, кулинарни изделия – баници, питки, сладки, плодови салати изкушаваха със своя красив вид и приятен аромат. Компетентно жури постави цена на всяко изделие, след което всеки, който имаше желание, си закупи лакомство. За по-малко от 30 минути всичко бе разпродадено и бяха събрани средства на стойност 272 лева., които ще бъдат в помощ на най-тежко пострадалите от проливните дъждове в края на юни тази година.

  Както подобава на празник, изложбата бе съпътствана с много музика и веселие. Водещи на програмата бяха Иван Чешмеджиев и Венци Куцаров от „Тутурутка“, които нито за миг не оставиха зрителите да скучаят. Възможност да покажат музикалния си талант пред родна публика имаха певецът Румен Михайлов и рапърът Мирослав Жеков, които обраха овациите на своите съграждани. Кръшното хоро, което се изви на площада, сложи край на празничния ден. Виж снимки...

 • ОБЯВА

  Център за защита правата в здравеопазването и Община Вълчи дол организират напълно безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата... Прочети повече...

 • Турнир по борба - 2013

Допълнителна информация